Fakulta strojní udělila diplomy absolventům i absolventkám Dětské technické univerzity

Během slavnostní promoce, která se uskutečnila 31. května, předával diplomy děkan Fakulty strojní Vladimír Duchek. Při společném aktu se sešly děti z Plzně, Klatov a Sokolova, kde se pravidelné kroužky konají.

Téměř šedesát absolventů i absolventek Dětské technické univerzity, kteří navštěvují pravidelné kroužky v Plzni, Klatovech a Sokolově, se ve středu 31. května sešlo v odpoledních hodinách, aby z rukou děkana Fakulty strojní Vladimíra Duchka převzali své diplomy. 

Děti po dobu celého akademického roku navštěvovaly pravidelné volnočasové aktivity, během kterých se postupně seznamovaly se světem techniky hravou a zábavnou formou. Pro některé z nich připravily odpolední program partnerské průmyslové podniky, a děti tak mohly nahlédnout také do zákulisí firem a zjistit, jak probíhá skutečná výroba. Během pravidelných setkání rovněž rozvíjely své dosavadní znalosti a učily se novým dovednostem.

Fakulta strojní pořádá Dětskou technickou univerzitu již šestým rokem. Od září je v plánu otevřít další ročník, na který mohou rodiče své děti přihlašovat již nyní. Přihlášky jsou online na webových stránkách.

Dětská technická univerzita by se nemohla uskutečnit bez významné pomoci Plzeňského kraje, města Plzně a průmyslových partnerů Doosan Škoda Power a Lear Corporatoin Engineering Czech Republic.


    

Fakulta strojní

Eva Krauzová

01. 06. 2023