Člověk v tísni hledá dobrovolníky k dětem

Společnost Člověk v tísni podporuje v Plzeňském kraji děti žijící v rodinách ve složité sociální situaci. Nyní hledá studenty či pedagogy pro individuální doučování dětí.

Organizace hledá dobrovolníky především v regionech Domažlicko, Horšovskotýnsko, Klatovsko, Nýřansko, Rokycansko a Stodsko. Zapojit se ale mohou i Plzeňané, Člověk v tísni nabízí možnost proplacení jízdného. Aktuálně má organizace dobrovolníků velký nedostatek, zájem ze strany rodin je přitom obrovský. „Věřím, že se na Západočeské univerzitě v Plzni najdou mezi studenty - ale třeba i pedagogy - zájemci, kteří nám tento nepoměr pomohou alespoň zmenšit,“ vysvětluje Jitka Kylišová ze společnosti Člověk v tísni.
„Dobrovolníci nám pomáhají hlavně s individuálním doučováním dětí. Zapojit se ale mohou i do skupinových aktivit, jako jsou školní kluby, výlety, návštěvy kulturních akcí, zážitkové pobyty a podobně. Zájemci o dobrovolnictví se mohou spolehnout na naši průběžnou podporu,“ doplňuje Kylišová.

Organizace dobrovolníkům nabízí hlavně získání zkušeností s prací v sociální oblasti. Vedle toho mohou počítat i s písemným potvrzením o dobrovolnické praxi, které může v některých profesích pomoci při budoucím získání zaměstnání. Drobnou odměnou pro  dobrovolníky jsou také volné vstupenky na festival dokumentárních filmů Jeden svět a další akce, které organizace pořádá.

Kontakt pro zájemce o dobrovolnictví, případně další informace: jitka.kylisova@clovekvtisni.cz, tel. 777 782 081.



Galerie


Celouniverzitní

Kateřina MODRÁ

30. 09. 2016