Pohyb, spolupráce a život s handicapem. Takový byl úvod do studia fyzio- a ergoterapie na FZS

Seminář Studium Studující

Studující získali další motivaci směrem do studijního a profesního života rehabilitačních pracovníků.

Od 12. do 15. září měli studenti a studentky prvního ročníku studijních programů Fyzioterapie a Ergoterapie Fakulty zdravotnických studií možnost absolvovat specializovaný kurz v rámci studijního předmětu Pohybové aktivity v rehabilitaci.

Tento studijní předmět se již tradičně konal v Melchiorově Huti nedaleko Plzně. Studující absolvovali celou řadu aktivit tematicky souvisejících s komprehenzivní (ucelenou) rehabilitací, zároveň měli možnost otestovat svou fyzickou a psychickou zdatnost v rámci několika sportovně zaměřených bloků, kde důležitý byl rozvoj spolupráce a orientace v nových úkolech.  

Studující se také seznámili se životem osob s handicapem a přesvědčili se, že handicap neznamená méně naplněný život. Na několika besedách se studenty a studentkami vystoupili také nejlepší česká paraplavkyně Vendula Dušková, absolventka studijního programu Ergoterapie, nebo Lukáš Kroupa ze spolku Lenox z.s. Součástí kurzu byly i bloky se zaměřením na úvod do metodologie výzkumu nebo do vybraných studijních předmětů včetně seznámení s informačními systémy Západočeské univerzity. 

Galerie


Fakulta zdravotnických studií

Alena Lochmannová

21. 09. 2023