Nový akademický rok odstartoval na ZČU akcí Rozproudíme univerzitu

Studium Studující Univerzita

Studentky a studenti se v areálu pivovaru potkali s rektorem Západočeské univerzity, připili si na akademický rok 2023/2024 a vybírali nejlepší studentskou kapelu.

Nádvoří pivovaru Plzeňský Prazdroj se ve středu 20. září odpoledne zaplnilo studenty a studentkami Západočeské univerzity v Plzni, kteří sem zamířili za akcí Rozproudíme univerzitu, již pro ně ve spolupráci s pivovarem PROUD uspořádala ZČU jako přivítání v novém akademickém roce.
 
„Rád bych vám všem popřál úspěšný akademický rok. Vám, kdo nastupujete do prvních ročníků, přeji, ať vás studium baví a ať se brzy sžijete se Západočeskou univerzitou. Věřím, že vaši starší kolegové a kolegyně vám v tom budou nápomocni,“ pozdravil studenty a studentky všech devíti fakult ZČU rektor Miroslav Lávička.

Během odpoledne si studující nejen mohli vzájemně popřát úspěch a štěstí v akademickém roce 2023/24, ale také se stali porotci soutěže studentských kapel Kapeláž. Hlasitostí potlesku nakonec přiřkli vítězství kapele Arzzen, složené ze studentů fakult strojní, elektrotechnické a právnické. Druhá skončila skupina Kozel, třetí soutěžní kapele The Polar Opposites bohužel nepřály okolnosti, a tak odehrála jen jedinou píseň. Nesoutěžní tečku za akcí Rozproudíme univerzitu udělalo vystoupení kapely Geronimo.

Navštívili jste akci? Vyplňte krátký dotazník a dejte nám vědět, jak se vám líbila.

Galerie


Celouniverzitní

Šárka Stará

21. 09. 2023