Studující FZS se zúčastnili akce Rescue Patrol, řešili následky větrné smršti

Spolupráce Studium Studující

Studentky a studenti oboru Zdravotnické záchranářství se do rozsáhlých a náročných cvičení zapojují od roku 2013.

Studentky a studenti 3. ročníku oboru Zdravotnické záchranářství Fakulty zdravotnických studií ZČU se v týdnu od 12. do 16. září zúčastnili cvičení Rescue Patrol, které se zaměřuje na řešení mimořádných událostí s hromadným postižením osob. Cvičení je známé svým rozsahem a náročností a naši studující se jej pravidelně účastní už do roku 2013.

Letošní ročník akce se věnoval řešení následků po větrné smršti, která se prohnala oblastí Rabštejn v blízkosti České Kamenice v Ústeckém kraji. Studentky a studenti poskytovali zasaženým přednemocniční neodkladnou péči, podíleli se společně s kynology na vyhledávání osob a s příslušníky Hasičského záchranného sboru ČR na transportu zraněných z podzemního i lesního špatně přístupného terénu. Při simulovaném požáru bytového domu si také vyzkoušeli, jak se řeší hromadné postižení osob z pozice vedoucích za zasahující zdravotnickou složku.

Děkujeme organizátorům, že se každý rok mohou naši studující účastnit a stát se plnohodnotnou součástí týmu po boku profesionálních jednotek.

Galerie


Fakulta zdravotnických studií

Lucie Brůžková

27. 09. 2023