Budova v Jungmannově ulici znovu ožívá

Od nového akademického roku se začala opět naplno využívat budova v Jungmannově ulici 1. Nově zde sídlí Kruh bezpečí, knihkupectví s literární kavárnou či Univerzita třetího věku.

Poslední týden v září se na adrese Jungmannova 1 slavnostně otevřelo knihkupectví s odbornou a právnickou literaturou, jehož součástí je i příjemná literární kavárna. Obchod nabízí nejen tuzemskou, ale i zahraniční odbornou literaturu a funguje také jako antikvariát. V budoucnu zde plánují provozovatelé pořádat výstavy, křty knih či autorská čtení.

Pouhé dva dny poté zde byl slavnostně zahájen provoz plzeňské poradny Bílý kruh bezpečí, jež poskytuje odbornou, bezplatnou a diskrétní pomoc obětem a svědkům trestných činů, který se přestěhoval ze svého dosavadního působiště v budově ZČU v Husově ulici.

Odtud se sem přesunula také Univerzita třetího věku, katedra politologie Fakulty filozofické ZČU a některé studentské organizace. Ve velkých posluchárnách vyučují fakulty právnická, filozofická a pedagogická.


Galerie


Literární kavárnu v úterý 27. září slavnostně otevřel děkan právnické fakulty Jan Pauly, náměstek plzeňského primátora Martin Baxa, prorektor ZČU Vladimír Duchek a majitel literární kavárny Aleš Čeněk.

Pobočka Bílého kruhu bezpečí byla slavnostně otevřena ve čtvrtek 29. září za účastí kvestora ZČU Petra Beneše a hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse.

Celouniverzitní

Kateřina MODRÁ

29. 09. 2016