Na zámku v Nečtinech se znovu otevřela pobočka Univerzity třetího věku ZČU

Posluchačky a posluchači se budou i v tomto akademickém roce vydávat za Nečtinskem v proměnách času.

Nejmladší pobočka Univerzity třetího věku ZČU ve Školicím a ubytovacím zařízení Západočeské univerzity na zámku v Nečtinech přivítala své posluchače také v tomto akademickém roce.

První přednáška kurzu Nečtinsko v proměnách času III. se konala v úterý 10. října, předcházelo jí krátké slavnostní zahájení za přítomnosti Kristýny Strakové z Univerzity třetího věku a ředitelky nečtinského zařízení Denisy Vaizové, jež je také koordinátorkou kurzu. Kristýna Straková přivítala posluchačky a posluchače a každému z nich předala malý dárek, poté přenechala slovo přednášejícímu Jiřímu Kaprovi, kronikáři obce Nečtiny. 

Kurz Nečtinsko v proměnách času III. navazuje na stejnojmenný kurz z minulého akademického roku, jímž pobočka Univerzity třetího věku v Nečtinech zahájila svou činnost. Do kurzu se letos zapsalo 20 studujících. Většina z nich už úspěšně absolvovala minulé dva semestry. Součástí kurzu nejsou jen přednášky o historii Nečtinska, ale také zajímavé exkurze do blízkého i vzdálenějšího okolí zámku Nečtiny.

Galerie


Školicí a ubytovací zařízení Nečtiny

Pavel KORELUS

13. 10. 2023