Studující Fakulty právnické se zúčastnili mezinárodního kola soutěže SVOČ

Soutěž Studující Úspěchy

Denisa Kotroušová, Michal Novotný a Jan Mifek získali dvě druhá a jedno třetí místo. Gratulujeme!

Ve čtvrtek 21. září se studující Fakulty právnické Západočeské univerzity v Plzni zúčastnili dalšího ročníku Česko-slovenské právnické soutěže o nejlepší studentskou práci (známé jako SVOČ) za akademický rok 2022/2023.

Akce má podobu konference, na níž odborné akademické komise všech podílejících se právnických fakult hodnotí práce a vystoupení zúčastněných studujících. Hostila ji Právnická fakulta Univerzity Karlovy. Letošního ročníku se v devíti sekcích zúčastnilo 70 studentek a studentů z osmi právnických fakult (čtyři z ČR a čtyři ze SR), přičemž ZČU reprezentovalo v šesti sekcích šest studujících a absolventů, jimž se v tvrdé konkurenci podařilo získat dvě druhá a jedno třetí místo.

Konkrétně se jednalo o Denisu Kotroušovou s prací Náhradní mateřství v ČR: Pandořina skříňka (konečně) otevřena? (2. místo v sekci soutěžních pracích přihlášených studenty doktorských studijních programů 1), Michala Novotného s prací Rodinný fideikomis na bývalých schlikovských panstvích Kopidlno a Staré Hrady – jeho ztráta a pokusy o opětovné získání v letech 1907 - 1927 (2. místo v sekci společenské vědy) a Jana Mifka s prací Předpoklady trestní odpovědnosti mladistvého pachatele (3. místo v sekci soutěžních pracích přihlášených studenty doktorských studijních programů 2). 

Všechny zúčastněné je třeba ocenit nejen za hodnotná vystoupení, ale také za výbornou reprezentaci fakulty i univerzity, a všem umístěným samozřejmě velmi gratulujeme! 

Příští ročník mezinárodního kola SVOČ bude hostit Právnická fakulta Masarykovy univerzity.

Fakulta právnická

Vilém Knoll, Zuzana Vostrá

13. 10. 2023