Profesor Frank Ruppenthal přednášel na FZS studujícím oboru Fyzioterapie a Ergoterapie

International Spolupráce Studující

Zkušený německý fyzioterapeut se na Fakultu zdravotnických studií vrátil díky podpoře programu Academic Career 2023.

Na Fakultě zdravotnických studií Západočeské univerzity v Plzni působil v říjnu profesor Frank Ruppenthal. Přednášel studujícím oboru Fyzioterapie a Ergoterapie katedry rehabilitačních oborů, která s ním navázala spolupráci již v roce 2020 v rámci výměnných studijních pobytů v zahraničí. Jako dlouholetý vedoucí fyzioterapeutického oddělení Immanuel Krankenhaus v Berlíně představoval pro studující cenné zdroje odborných zkušeností. Profesor Ruppenthal během pravidelných návštěv navázal úzké kontakty i s akademickými pracovníky, kteří se úzce podíleli na realizaci obou studijních programů.

Přednášky v anglickém jazyce probíhaly v odborných učebnách katedry rehabilitačních oborů, kde bylo možné vést jak teoretickou, tak praktickou přípravu. Zapojení studenti a studentky si vždy po teoretické přednášce prakticky vyzkoušeli osvojené poznatky. Přednášky a cvičení měly vždy navazující charakter, aby je vybrané skupiny studujících mohly absolvovat každý akademický rok po dobu trvání svého studia, a vždy tak navázat na předchozí setkání. Nejen studující, ale také akademici tak dostali příležitost načerpat nové informace například o neuro vývojových metodách a přístupech v rámci komplexní neuro rehabilitace, o manuální terapii dle Dr. Jamese Cyriaxe nebo o funkčním vyšetření a ošetření bederní a kyčelní oblasti.                            

Odborné výstupy profesora Ruppenthala studující vždy kladně cenili při hodnocení kvality výuky, což jen potvrdilo přínos pro zapojené studijní programy.

Pobyt profesora Ruppenthala v rámci Academic Career projektu finančně podpořil Plzeňský kraj. Této finanční podpory si velmi vážíme a děkujeme za možnost realizace přednáškové činnosti.



Galerie


Fakulta zdravotnických studií

Lucie Brůžková

16. 10. 2023