Studující FPR poznávali potírání organizovaného zločinu

Spolupráce Studující

Studující Fakulty právnické absolvovali stáž na Národní centrále proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ), útvaru Policie ČR s celostátní působností.

NCOZ uspořádala v rámci spolupráce s Fakultou právnickou Západočeské univerzity v Plzni pro skupinu vybraných studujících týdenní stáž na svých pracovištích. Studenti a studentky ji absolvovali na centrálním pracovišti v Praze, někteří pak na krajských expoziturách.

V průběhu stáže jim individuálně přidělení mentoři z řad příslušníků útvaru nejen blíže osvětlili jeho fungování, ale také jim umožnili seznámit se s částmi vybraných vzorových spisů a účastnit se i některých úkonů. Vedle přiděleného mentora se studujícím věnovala také řada dalších příslušníků útvaru. V průběhu stáže zpracovali přidělený klauzurní případ, který mentor na závěr zhodnotil.

Podle zúčastněných byla stáž velice přínosná a napomohla k propojení teoretických znalostí trestního práva se znalostmi z aplikační praxe, kdy velký význam měly zejména praktické příklady představené příslušníky útvaru. Ocenili také vhled do skutečného fungování NCOZ, který jim umožnil lepší pochopení činnosti Policie ČR v rámci trestního řízení.

Galerie


Budova NCOZ

Fakulta právnická

Vilém Knoll

10. 03. 2024