Movement - interaktivní site specific instalace

15  -  28 Březen

15. března, 18:00 - 28. března, 21:00

(A)VOID CAFÉ, Náplavka u Jiráskova mostu, Praha

Studující Veřejnost Výstava

Přijměte pozvání do (A)VOID GALLERY na vernisáž interaktivní site specific instalace studentů ateliéru Interaktivní design na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara Vladislava Krugliankina a Vasyla Patskana.

Určeno pro: studující, zaměstnanci, veřejnost

Instalace "Movement" se zaměřuje na reflexi každodenního pohybu člověka, který se zdá být neustále urychlován a často probíhá bez jasného cíle. Ve světě, kde lidé žijí své životy na autopilota, instalace vyzývá k zastavení, k přemýšlení nad aktuálním okamžikem a k uvědomění si vlastních pocitů. Skrze interakci s hloubkovými kamerami, světly a reaktivními obrazy, tato umělecká práce nabízí prostor pro zpomalení, pro probuzení z automatického režimu existence a přerušení neustálého tempa, které nás všechny pohlcuje.

Tato instalace využívá pokročilé technologie – hloubkové kamery, které zaznamenávají pohyb diváků, a interaktivní světla a obrazy, které reagují na přítomnost a akce návštěvníků. Interakce vytváří dynamické prostředí, kde se každý pohyb promítá do vizuální a světelné odezvy, což poskytuje jedinečnou zkušenost a vizuální reprezentaci pohybu v prostoru.

Nosným konceptem instalace je podnítit úvahy o významu pohybu ve světě plném neustálého spěchu. "Movement" vyzývá k introspekci a k nalezení momentů klidu v každodenním shonu. Nabízí divákům možnost stát se součástí uměleckého díla, kde jejich vlastní pohyby a interakce vytvářejí neopakovatelný vizuální a emocionální zážitek. Skrze tento proces se instalace stává mostem mezi fyzickým a emocionálním prostorem, umožňující lidem znovuobjevit a ocenit přítomný okamžik.

Cílem instalace "Movement" je přimět veřejnost k zastavení a k přemýšlení, poskytnout jí prostor pro osobní probuzení a přerušení automatického tempa života. V tomto interaktivním prostředí se pohyb návštěvníků stává klíčovým prvkem pro tvorbu umění, které odráží komplexní vztah mezi člověkem, technologií a uměním, přičemž zdůrazňuje potřebu uvědomění si vlastní existence a emocí v rychle se měnícím světě.

Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka THOMAYER OPATRNÁ

15. 03. 2024, 18:00


19 Duben

Fakulta aplikovaných věd, UC 143


Nové technologie - výzkumné centrum

19. 04. 2024, 12:30

09 Duben

TechTower, Koterovská 2827/152, Plzeň


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

09. 04. 2024, 14:15

10 Duben

hala Knihovny Bory, Univerzitní 18, Plzeň


Univerzitní knihovna

10. 04. 2024, 17:00