Fakulta aplikovaných věd přivítala přes 250 návštěvníků všech generací

V pátek 31. března na fakultu aplikovaných věd zavítalo více než 250 návštěvníků. Děti i dospělí nahlédli do výzkumných laboratoří, prohlédli si zajímavé exponáty a řadu z nich si i na vlastní kůži vyzkoušeli.
Všech 250 návštěvníků bylo rozděleno do tří po sobě probíhajících exkurzí. Dopoledne na fakultu zavítali žáci Střední školy informatiky a finančních služeb v Plzni, kteří měli možnost nahlédnout na katedru matematiky a získat tak informace nejen o studiu, ale také o probíhajícím výzkumu.
Odpoledne pak na fakultu zamířily děti, které se zúčastnily výtvarné soutěže Věda, která léčí. Soutěž na podporu výzkumu Crohnovy choroby pořádalo hnutí Na vlastních nohou – Stonožka ve spolupráci s fakultou aplikovaných věd a Fakultní nemocnicí v Plzni. Děti, které dorazily spolu s rodiči i prarodiči, měly  možnost nahlédnout do fakultních laboratoří, zhlédnout krátké filmy o probíhajícím výzkumu a historii fakulty a vyzkoušet si velké množství exponátů. Připraveno pro ně bylo například interaktivní pískoviště, střelba z kompozitového luku nebo robotičtí artisté. Děti si mohly pocvičit hlavu různými matematickými rébusy či se pokusit rozpoznat české památky pouze ze satelitních snímků.
Podobné exponáty pak také čekaly na večerní exkurzi účastníků Noci s Andersenem, kterou pořádala Univerzitní knihovna Bory.

Fakulta aplikovaných věd

Jana TURJANICOVÁ

03. 04. 2017