Geomatici z Plzně řeší stěžejní projekt Evropské komise v oblasti velkých dat

Od ledna letošního roku se výzkumný tým z katedry geomatiky fakulty aplikovaných věd podílí v rámci výzkumného programu VP6 centra NTIS na řešení významného projektu DataBio - Data-Driven Bioeconomy
Projekt byl zahájen na počátku roku v Lucemburku, kde sídlí tým zodpovědný za tento projekt ze strany poskytovatele, tedy Evropské komise. DataBio je výzkumný projekt financovaný v rámci programu Horizont 2020 pod tématem Big Data Public Private Partnership: Large Scale Pilot actions in sectors best benefitting from data-driven innovation.

Velká data a jejich inovativní využití v oblasti zemědělství, lesnictví a rybolovu jsou hlavním námětem projektu DataBio, který je řešen 48 partnery ze 17 zemí zahrnující 14 členských států EU, Švýcarsko, Norsko a Izrael. Česká republika má v projektu poměrně velké zastoupení. Kromě ZČU jsou partnery také Lesprojekt - služby s.r.o., Ústav pro hospodářskou úpravu lesů a Zetor Tractors a.s. Po Itálii, Norsku a Španělsku je Česká republika v projektu zastoupena nejvíce. Rozpočet projektu je přes 16 miliónů EUR.


Galerie


Fakulta aplikovaných věd

Tomáš Mildorf

22. 05. 2017