Noc vzdělávání byla věnována inovacím a inovativním přístupům

Další vzdělávání Veřejnost Zaměstnanci

Návštěvníci již tradičního studentského festivalu vzdělávání, vznikajícího pod rukama studentů organizovaných ve spolku Otevřeno, mohli ve středu 27. března navštívit hned sedm seminářů či workshopů na nejrůznější témata.

V pět hodin odpoledne Noc vzdělávání odstartovala Andrea Tláskalová se svým seminářem Učíme se venku. Od samého začátku byla účast opravdu hojná a účastníci semináře se jen tak tak vešli do učebny. O tři čtvrtě hodiny později navázal Stanislav Štěpáník workshopem Dynamika současné češtiny a její zohledňování ve škole, který uvítali zejména studenti českého jazyka. I později šlo podle vše "jak na drátkách" a v přednáškových učebnách se vystřídala Martina Komzáková a její Arteterapie ve vzdělávání s diskusním seminářem Jakuba Sachra ze společnosti TADY A TEĎ. Velký zájem byl také o Hejného metodu, kterou představila Daniela Trojovská z 28. ZŠ v Plzni. Praví nadšenci vytrvali až do konce a vychutnali si i seminář Škola bez poražených, vedený Barborou Kreislovou a Lukášem Vlčkem, a workshop Digitální gramotnost ve výuce pod vedením Zbyňka Filipiho.

Letošní ročník Noci vzdělávání se nesl v duchu velkého úspěchu. Zúčastnilo se ho totiž téměř sto posluchačů, a nezbývá proto než poděkovat jim i skvělým hostům, kteří na Noci vzdělání vystoupili.

Galerie


Fakulta pedagogická

Helena Zemanová

29. 03. 2019