Tři studenti z elektrotechnické fakulty získali ocenění v celostátní soutěži

Studenti Hana Tóthová, Petra Hejtmánková a Aleš Hromádka byli oceněni za své závěrečné práce ve 14. ročníku soutěže Český energetický a ekologický projekt, stavba, inovace roku 2015.

Fakulta elektrotechnická si připsala velký úspěch 22. listopadu, kdy v Betlémské kapli v Praze byly předány ocenění hned třem jejím studentům za jejich práce. Petra Hejtmánková převzala Cenu rektora Západočeské univerzity v Plzni za vypracování bakalářské práce na téma Návrh energeticky soběstačné ekofarmy, Cenu děkana Fakulty elektrotechnické ZČU získala Hana Tóthová za bakalářskou práci Energetické zásobení rodinného domu kogenerační jednotkou a Cenu hlavního patrona Plzeňské teplárenské, a.s., obdržel Aleš Hromádka s diplomovou prací Analýza a optimalizace procesního řízení.

Celostátní soutěž Český energetický a ekologický projekt, stavba, inovace roku 2015 je určena studentům odborných škol se zaměřením na přípravu, realizaci a provoz stavby – techniku, ekonomiku, architekturu, životní prostředí a ekologii, využití alternativních zdrojů energie, zemědělství apod. Kritérii hodnocení projektů, které jsou posuzovány bez rozdílu v kategoriích, jsou komplexní přístup k řešené problematice, využití inovativních řešení a v neposlední řadě úroveň prezentace projektu.

Více o soutěži a seznam všech oceněných najdete na stránkách soutěže.

Fakulta elektrotechnická

Kateřina MODRÁ

29. 11. 2016