Ateliéry Sutnarky vystavují ve Studijní a vědecké knihovně

03  -  16 Říjen - Listopad

3. října, 10:00 - 16. listopadu, 18:00

Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje, Smetanovy sady 2, Plzeň

Studující Veřejnost Výstava

Až do 16. listopadu je možné najít v prostorách Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje výstavu dioramat s tématikou "Svoboda je můj domov" a textových plakátů, v nichž se autoři a autorky snaží porozumět požadavkům budoucnosti na základě pochopení minulosti.

Vstup: Po - Pá 8.00 - 19.00, So 8.00 - 12.00

Ateliér Kniha a tvarování papíru představuje klauzurní práce studentek a studentů, kteří se zabývali otázkami svobody/nesvobody, migrace, domovem, pocitem bezpečí a klidu, což zpracovali prostorově formou dioramat. Vystavené objekty, které najdete v prvním patře knihovny, zobrazující různé přístupy a pohledy na toto téma, jak v materiálovém zpracování, tak i osobním prožitkem. Pokračování výstavy dioramat na téma Svoboda, můj domov najde široká veřejnost také v Muzeu loutek

Ateliér Grafický design a digitální média prezentuje projekt, který vznikl v zimním semestru minulého akademického roku a vystaven je v přízemí budovy. Celý vizuální projev je řešen jako série informačních, čistě textových plakátů, které mají předem definovaný stejný kompoziční princip a škálu barev. Vzniká jakási společná edice. Individuální prací studentů a studentek se stala kombinace barev, volba písma ryze českých autorů a způsob jejich použití. Celý projekt byl podpořen řadou přednášek s historiky a publicisty jako je Jolyon Naegele (americký novinář, politický analytik), Petr Hlaváček (historik, publicista) nebo David Svoboda (historik, ukrajinista).

Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka THOMAYER OPATRNÁ

03. 10. 2023, 10:00