Farewell Dinner pro zahraniční studenty a studentky. V uplynulém roce jich na ZČU přijelo 280

International Studující Univerzita

Letní semestr pomalu končí, a proto nastal čas rozloučit se také se zahraničními studentkami a studenty, kteří přijeli na Západočeskou univerzitu v Plzni v rámci programu Erasmus+ a dalších výměnných programů.

Během uplynulých měsíců se zahraniční studenti a studentky zapojili do akademického života na ZČU, navázali nová přátelství a objevili českou kulturu a zvyky. Jejich přítomnost obohatila univerzitní prostředí a přinesla nové perspektivy do výuky i mimo ni.

Farewell Dinner, kterou pro ně uspořádala studentská organizace ESN Pilsen ve spolupráci s kanceláří International Office ZČU, byla příležitostí nejen pro setkání a vzpomínání na společně prožité chvíle, ale také pro slavnostní rozloučení před návratem do jejich domovských zemí. Tato akce se stala milou tradicí, která zdůrazňuje význam mezinárodních výměnných programů pro akademickou komunitu. Farewell Dinner se zúčastnilo přibližně 100 hostů, z toho bylo více než 50 výměnných zahraničních studujících, 15 členů studentské organizace ESN Pilsen, koordinátoři International Office a zástupci fakult ZČU.

Během akademického roku 2023/24 přijelo na ZČU celkem 280 zahraničních výměnných studentů a studentek prostřednictvím programů Erasmus+ a Freemovers. V zimním semestru si vybralo univerzitu 180 z nich, 40 pak pokračovalo ve studiu i během následujícího semestru. V únoru přijelo na letní semestr dalších 100 studentů a studentek. ,

Zahraniční studující nejčastěji navštěvovali Fakultu ekonomickou, Fakultu filozofickou a Fakultu strojní. V tomto akademickém roce dorazilo na ZČU nejvíce studentů ze Španělska, Francie, Portugalska a Itálie.

Chcete se také stát členem ESN Pilsen? Více informací najdete na oficiálních stránkách: buddy.zcu.cz

 

Galerie


International Office

Monika Mundilová

22. 05. 2024