Nový univerzitní obchod láká na pestrou nabídku zboží

Studující Univerzita Veřejnost

Univerzitní obchod v kampusu Západočeské univerzity v Plzni (ZČU) prošel přes léto výraznou proměnou. Konec je starému pultovému prodeji – nahradil ho vzdušný světlý prostor, otevřenost a bohatá nabídka knih a univerzitního merche.

Nově se v obchodě můžete procházet mezi regály, objevovat knižní novinky nebo si před zrcadlem vyzkoušet, jak vám sedí nová univerzitní mikina.

Univerzitní nakladatelství vydává tematicky pestrou řadu publikací. Na své si tu přijdou milovníci historie, ti, kdo dávají přednost grafům poptávky a nabídky, ale i zájemci o ozubená kola a hřídele.

V nabídce je stále velmi oblíbený titul Tachovská kuchařka receptů, příběhů a vzpomínek, díky kterému můžete poznat tachovský region prostřednictvím chutí, vůní a vzpomínek jeho současných i minulých obyvatel. Zpět je díky dotisku i první díl Kolejových vozidel autora Petra Hellera, který už intenzivně pracuje na čtvrtém pokračování. Velkému zájmu se těší i letošní novinka Kompendium občanského práva. Tu připravil autorský kolektiv z Fakulty právnické ZČU v čele s Janem Paulym.

Posledních pár kusů zbývá u originální a čtivě napsané knihy Budovat ráj – Bourat peklo: Odraz totality v utopii, dystopii a dieselpunku, kterou vloni napsal Přemysl Krejčík z Katedry českého jazyka. Smutný příběh vypráví prostřednictvím archeologických nálezů publikace Svědectví archeologie o tzv. cikánském táboře v Letech, která byla vydána ve spolupráci s Muzeem romské kultury v Brně.

V knižní nabídce nenajdete jen tituly z univerzitního nakladatelství, ale narazíte zde například i na oblíbené tituly z nakladatelství Grada nebo na knihy věnované plzeňskému regionu od nakladatelství Starý most.

Obchod v přízemí knihovny nabízí také univerzitní propagační předměty, které díky nové kolekci hrají všemi barvami. Trika s barvami fakult, studentský rolovací batoh nebo nové plecháčky baví a zaujmou. Do heboučké modré univerzitní mikiny s kapucí a klokankou se můžete příjemně zachumlat a ještě dát jasně najevo, na které univerzitě studujete. Prodává se v českém i anglickém provedení a několika velikostech.

Vedle oblečení si můžete koupit třeba sportovní lahve, termosky, tašky, propisky, bloky, bezdrátové nabíječky nebo třeba náušnice s univerzitním logem. Pro hravé zákazníky má obchod v nabídce Rubikovu kostku nebo karetní hra POSTŘEH!, při které si můžete procvičit svoje reflexy.

Pokud se v nejbližší době do univerzitního obchodu nedostanete, nezoufejte. Knihy i univerzitní merch si můžete objednat přes e-shop domů nebo do některé z poboček Zásilkovny. Možná je platba on-line i dobírka. Univerzitní obchod nadále zůstává jednou z poboček Zásilkovny, kde můžete vyzvedávat i odesílat nejrůznější zásilky.

Galerie


Univerzitní knihovna

Jakub Pokorný

17. 09. 2024