Povodňová situace v ČR: Univerzita apeluje na bezpečnost studujících a zaměstnaných

Studující Zaměstnanci

V posledních dnech Českou republiku zasáhla vážná povodňová situace, která ovlivňuje životy tisíců lidí. Zatímco povodně se v tuto chvíli týkají především regionů ve střední a východní části ČR, vedení Západočeské univerzity sleduje aktuální vývoj a dělá nezbytné kroky k zajištění bezpečnosti.

V Plzeňském a Karlovarském kraji je povodňová situace zatím relativně klidná. Budovy ZČU v tuto chvíli nejsou v ohrožení. Víme ale, že se k nám mnozí chystají na první den výuky v novém akademickém roce z různých koutů republiky.

Bezpečnost na prvním místě
Vedení univerzity apeluje na všechny vyučující, studující i zaměstnané, aby v této nelehké situaci dbali na svoji bezpečnost a důsledně sledovali pokyny krizových štábů a povodňových komisí svých krajů. Prioritou je především ochrana zdraví a života, proto univerzita žádá, aby nikdo nepodceňoval situaci a věnoval zvýšenou pozornost aktuálním varováním.

Komunikace s fakultami a příprava opatření
Rektorát ZČU informoval děkany a vedoucí jednotlivých součástí o tom, že vedení univerzity situaci monitoruje a připravuje opatření pro všechny zasažené. Tato opatření budou zahrnovat pomoc studentům a zaměstnancům, jejichž životy nebo majetek byly povodněmi ovlivněny.

Pokud má kdokoliv zasažený povodní problémy nebo potřebuje pomoc v souvislosti se zahájením výuky, neváhejte v pondělí kontaktovat studijní oddělení své fakulty.

Studující se mohou obrátit na Informační a poradenské centrum ZČU
Na IPC je možné přijít osobně nebo se domluvit přes e-mail. Osobně je možné využít služeb od pondělí do čtvrtka mezi 8. a 14. hodinou v kampusu na Borech (místnost UI 213) nebo v prostorách Kulturky (Sedláčkova 19). Domluvit se lze i telefonicky na 377 631 350 nebo e-mailem ipcentr@rek.zcu.cz. V případě náhlých náročných situací je k dispozici jak krizová intervence, tak psychologické poradenství. V těchto případech je tým připraven na e-mailu krizovka@service.zcu.cz.

Vedení univerzity bude i nadále sledovat vývoj situace a bude informovat o dalších krocích a možnostech podpory. Přejeme vám, pokud možno, bezpečný nástup nebo návrat na naši univerzitu.

Galerie


Zdroj: ČHMÚ

Celouniverzitní

Andrea Čandová

15. 09. 2024