ZČU ve spolupráci s OTH Amberg-Weiden uspořádala již čtvrtý Česko-německý Staff Week

EUPeace International Univerzita

První týden v červnu se na ZČU uskutečnil již čtvrtý Česko-německý Staff Week, kterého se zúčastnilo 18 zástupců a zástupkyň ze 12 evropských univerzit a 8 různých zemí. Přijeli jak zástupci partnerských univerzit, tak i noví potenciální partneři.

V týdnu od 3. do 7. června pořádala kancelář International Office ZČU ve spolupráci s německou univerzitou OTH Amberg-Weiden čtvrtý Česko-Německý Staff Week. Pro účastníky byl připravený pestrý program, který zahrnoval tři dny na ZČU v Plzni a dva dny na OTH Amberg-Weiden v Německu. Tématem letošního ročníku bylo "Think Positive: Current Issues in Internationalisation – Critical Incidents, International Student Integration and BIP's".

Na Staff Week přijeli zaměstnanci z partnerských univerzit, jako je například z bulharské University of Ruse "Angel Kanchev" nebo z italské Università degli Studi del Piemonte Orientale. Programu se zúčastnili rovněž zástupci z německé Philipps-Universität Marburg a z francouzské University of Limoges, obě univerzity jsou spolu se ZČU v alianci EUPeace. Přijeli rovněž noví potenciální partneři, například ze španělské Polytechnic University of Valencia nebo z francouzské univerzity ESEO.

Staff Week byl v pondělí slavnostně zahájen prorektorem pro strategii a rozvoj prof. Ing. Josefem Baslem, CSc. V odpoledním programu všichni účastníci postupně představili své univerzity a následně se setkali se zástupci fakult ZČU, aby probrali možnosti spolupráce. V úterý byla na programu přednáška na téma Critical Incidents in HEI, po níž následoval odpolední workshop. Po ukončení univerzitního programu se účastníci vydali na prohlídku Plzeňského Prazdroje a do centra Plzně. Ve středu pokračoval program na univerzitě ve Weidenu, kde byla pro účastníky připravena přednáška a následný workshop na téma Exchange of Experience on Blended Intensive Programmes, který vedli zástupci z německé University of Vechta. Ve čtvrtek se program přesunul na kampus v Ambergu, kde dopoledne proběhla přednáška na téma Early Warning System „Students at risk“ and Critical Incidents in Digital Teaching. Čtvrteční večer zakončil Bavarian Evening, což byla společná večeře s tradiční bavorskou hudbou. V pátek dopoledne proběhlo zhodnocení celého Staff Weeku a následovalo rozloučení s přáním šťastné cesty domů.

 Více informací o Česko-německém Staff Weeku najdete na webu International Office.

Galerie


Společná fotka v kampusu ZČU

Zástupci balíčku WP4 v rámci aliance EU Peace. ZČU, Philipps-University Marburg a University of Limoges

International Office

Monika Mundilová

10. 06. 2024