Studující FZS pomáhali edukovat v rámci akce Roztroušený víkend

Seminář Studující Veřejnost

Do akce na podporu problematiky roztroušené sklerózy se zapojili studující oboru Ergoterapie a Fyzioterapie a přispěli tím k edukaci pacientů a jejich rodinných příslušníků.

O víkendu 25. a 26. května se studující Fakulty zdravotnických studií studijního programu Ergoterapie a Fyzioterapie aktivně zapojili do akce spolku Roska Plzeň „Roztroušený víkend“, která byla zaměřena na podporu lidí s roztroušenou sklerózou. Akce se konala s cílem informovat pacienty a jejich rodinné příslušníky o možnostech léčby a rehabilitace spojené s touto chronickou nemocí.

Naši studující přispěli k této akci tím, že edukovali pacienty o různých technikách ergoterapie. Mezi prezentovanými metodami byla práce s Manufitem, což je pomůcka sloužící ke zlepšení a udržení rozsahu pohybu. Dále byly předvedeny terapeutické hmoty, které pomáhají zvyšovat svalovou sílu rukou, což je klíčové pro zlepšení každodenní funkčnosti pacientů.

Se studujícími oboru fyzioterapie si účastníci si mohli také vyzkoušet nordic walking, což je forma chůze s holemi, která je prospěšná pro zlepšení kondice a koordinace. Dále studující poskytovali informace o prevenci bolesti zad, což je častý problém u lidí s roztroušenou sklerózou.

Roztroušený víkend byl skvělou příležitostí pro studující FZS aplikovat své znalosti v praxi a současně přispět k zlepšení kvality života pacientů s roztroušenou sklerózou.

Galerie


Fakulta zdravotnických studií

Lucie Brůžková

30. 05. 2024