Sutnarka na Designbloku

04  -  08 Říjen

4. října, 10:00 - 8. října, 19:00

Veletržní palác, Dukelských hrdinů 530/47, Praha (Openstudio - 3.25, 3.26, 3. 27)

Studující Veřejnost Výstava

Vybrané ateliéry Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara se opět představí na pražském mezinárodním festivalu designu. Dvacátý pátý ročník Designbloku se koná od 4. do 8. října ve třech výjimečných výstavních lokacích. Expozice Sutnarky najdete ve Veletržním paláci Národní galerie.

Vstup: Středa až sobota 10:00 - 21:00, neděle 10:00 - 19:00
Více informací na https://www.designblok.cz/cz/designblok#vstupenky

Ateliér Fashion design se na letošním Designbloku představí výběrem toho nejlepšího, co studentky a studenti napříč ročníky v oblasti obuvi a módních doplňků vytvořili. V pracích naleznete propojení klasických kožedělných a obuvnických technik ale také moderních technologií. Součástí instalace budou také práce, které získaly ocenění v soutěži o Cenu Nadace Jana Pivečky. Zde se vítězkou kategorie PROFESIONAL VIEW stala s kolekcí DESHOESTRUCTED Eliška Svobodová, studentka třetího ročníku bakalářského studia. Na Designbloku bude veřejnosti představena kolekce PIKNIK od Patricie Kačmárové, která v soutěži získala čestné uznání odborné poroty.  

Ateliér Keramický design si pro Designblok připravil projekt, který vznikl ve spolupráci s ateliérem Animace. Studující ateliéru Animace  vytvářeli krátký animovaný spot inspirovaný prací studenta či studentky z ateliéru Keramického designu. Na festivalu bude také prvně odprezentován projekt Second Service aneb Co zbyde pod slupkou nostalgie?, vzniklý ve spolupráci s ateliérem Grafický design a digitální media. 

Ateliér Design nábytku a interiéru prezentuje výrobky, v nichž studující pracují s alternativními surovinami, ale také vynalézají vlastní autorské a experimentální materiály, které teprve čekají na uvedení do praxe. Snaží se o lokální dostupnost, recyklaci i naraci v tvorbě. Cesta, která vede k finálnímu řešení, je často plná pokusů a nezdarů, ale také nových objevů. Expozice s názvem „Kitchen alchemists“ reflektuje právě tento přístup. Prezentace objektů a výrobků formou kuchyňského stolu je symbolickým zobrazením procesu jejich vzniku. Rovněž vyzývá ke společné „degustaci“ a sdílení nových myšlenek. Na výstavě budou představeny hotové výrobky, materiálové pokusy, interaktivní vzorníky i lokální materiály od spolupracujících firem a značek.

Galerie


Pohled do expozice ateliéru Fashion design

Projekt Second Service aneb Co zbyde pod slupkou nostalgie? (ateliér Keramický design, foto: Tomáš Brabec)

Manka Lustigová (ateliér Keramický design)

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka THOMAYER OPATRNÁ

04. 10. 2023, 10:00


14 Květen

katedrála sv. Bartoloměje, Plzeň


Celouniverzitní

14. 05. 2024, 19:00

02  -  29 Květen

Galerie GAFA, DEPO2015, Presslova 14, Plzeň


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

02. 05. 2024, 10:00

29 Duben

Moving Station v Plzni


Fakulta pedagogická

29. 04. 2024, 19:00

26  -  16 Duben - Květen

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara - Galerie Inkubátor


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

26. 04. 2024