Absolventi Fakulty právnické ZČU chválí důraz na kritické myšlení a praxi

Absolventi Studium Studující

Desítky letošních absolventů Fakulty právnické ZČU hodnotily úroveň výuky a kvalitu nabytých znalostí. Spokojenost i podněty ke zlepšení mezi nimi zjišťuje fakulta každý rok. Podívejte se, jak obstála.

Možnost vyjádřit se, anonymně vyplnit písemný dotazník a zhodnotit tak průběh svého studia na Fakultě právnické ZČU měli všichni letošní absolventi bakalářského studia i magisterských programů, a to od začátku ledna do konce července 2024. Dotazníkového šetření se zúčastnila víc než třetina letošních absolventů.

Většina absolventů programů Právo a právní věda, Právní specializace a Veřejná správa dala fakultě známku výborně, případně velmi dobře. Na výbornou pak absolventi magisterského programu Právo a právní věda ohodnotili schopnost kritického myšlení, schopnost uplatňování etických principů v praxi a schopnost sebevzdělávat se. Absolventi magisterského programu Veřejná správa a bakalářského programu Právní specializace ocenili komunikační dovednosti potřebné pro praxi, schopnost uplatňování etických principů v praxi, organizační schopnosti a schopnost sebevzdělávání se

Absolventi pozitivně hodnotili vstřícný a osobní přístup ze strany pedagogů i ostatního personálu, rodinnou atmosféru a vyučující z praxe. Drtivá většina z nich by si studium na Fakultě právnické ZČU vybrala znovu. Zde si můžete přečíst vybrané komentáře dotazovaných:

„Byl jsem spokojen se studiem na FPR ZČU a jsem velice rád, že jsem si zvolil právě tuto školu.“

„Studium bylo velmi příjemné a doporučuji tuto fakultu více, než jiné školy.“

Studium a obecně přístup školy a kantorů vůči studentům byl velmi vřelý. Více bych se zaměřil na povinné praxe v rámci studia a jiné praktické zkušenosti.

Pozitiva: vstřícnost vyučujících a Studijního oddělení, možnost volby data zkoušky a vyučujícího, možnost Erasmu a praktických předmětů. Negativa: občasný neprofesionální přístup zkoušejících.

Skvěle strávený čas.

Z průzkumu dále vyplynulo, že většina studentů v závěru svého studia už pracuje, nebo má zaměstnání přislíbené, a nemá tedy problém s uplatněním na trhu práce.


Fakulta právnická

Petra Hrubá Smržová

09. 10. 2024