Fakulta zdravotnických studií zve na festival o mateřství

Na sobotu 11. listopadu připravila Fakulta zdravotnických studií Západočeské univerzity v Plzni jednodenní festival pro podporu přirozeného těhotenství a porodu nazvaný Cesta ženy – matky. Uskuteční se v budově fakulty v Husově ulici 11.

Šestý ročník festivalu Cesta ženy - matky opět přinese důležité informace ženám, které procházejí jedním z nejdůležitějších období svého života – těhotenstvím, nebo se na něj připravují.

„Chceme ženám v období, kdy se stávají maminkami, nabídnout informace a podněty, které pro ně jsou zajímavé,“ říká Eva Hendrych Lorenzová z katedry ošetřovatelství a porodní asistence FZS, která festival organizuje.

Program tvořený přednáškami a semináři začne v 9 hodin ráno. Provedou jím porodní asistentky, fyzioterapeutka, sociální pracovnice, lékařka a ženy dalších profesí souvisejících s tématy festivalu.  Těmi jsou například využití homeopatik v péči o matku a dítě, jak se nejlépe připravit na porod, aromaterapie během těhotenství a porodu, regenerace po císařském řezu i historie porodnictví.

Workshopy ženy seznámí s metodami sebepečujících masáží, s tím, jak lze prostřednictvím malování odhalovat své pocity v těhotenství, poučí o prevenci zdravotních obtíží nebo nabídnou téma péče po císařském řezu.

Návštěvnice festivalu se mohou těšit také na bazar potřeb pro kontaktní rodiče, kterého se mohou zúčastnit nejen jako kupující, ale i jako prodejci. Budou tu prodejní expozice s přírodní kosmetikou, aromaterapeutickými přípravky, potřebami pro nošení dětí, moderními látkovými plenami a dalšími užitečnými pomůckami. Nastávající maminky jistě ocení i poradnu porodních asistentek.

Veškeré informace zájemci najdou na webových stránkách. Vstupné na festival je dobrovolné. Místo na přednáškách není potřeba předem rezervovat. Naopak na semináře je podle organizátorů vhodné se zarezervovat, a to na zasláním e-mailu na adresu: suchano@kos.zcu.cz.

Partnery festivalu jsou Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně, Městský obvod Plzeň 1, Unie porodních asistentek a Sdružení porodních asistentek Plzeňského kraje.

Akce se koná za podpory města Plzně.


Galerie


Fakulta zdravotnických studií

Šárka Stará

02. 11. 2017