Prestižní ocenění HDS/L JUNIOR AWARD 2018 získal student Sutnarky

Adam Frk, student prvního ročníku magisterského stupně oboru Fashion design, získal hlavní ocenění v HDS / L Junior Award 2018, které uděluje Evropská konfederace obuvnického průmyslu (CEC) se sídlem v Bruselu.

Slavnostní předání cen se konalo 12. března v düsseldorfské Gallery Shoes, kde současně probíhal mezinárodní veletrh obuvi a módních doplňků. Veletrh je významnou mezinárodní událostí představující kolekce a trendy pro nadcházející sezónu. Své produkty zde představují stovky vystavovatelů z celého světa.

Téma letošního ročníku soutěže pro mladé designéry znělo Móda splňující komfort. Adamovu oceněnou kolekci A STRONGER LOVING WORLD, jež vznikla jako bakalářská práce, tvoří čtyři páry kotníkových bot, při jejichž tvorbě se inspiroval vojenskými uniformami. Cílem kolekce bylo přetavit inspiraci armádními uniformami do designu městských bot ve stylu sneakers a použít kombinaci materiálů, barevnost, funkční prvky a zapínání tak, aby vznikly maximálně funkční, designově propracované a na detail bohaté boty, které by mohly sloužit jako prototyp pro průmyslovou výrobu. To se Adamovi podařilo. Porota se na vítězi jednohlasně shodla a mimo jiné velice ocenila rustikální ale extrémně lehké, flexibilní profilové podrážky zaručují bezpečný pohyb v jakémkoliv terénu.

Galerie


Produktové foto: Martin Procházka

Produktové foto: Martin Procházka

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka THOMAYER OPATRNÁ

19. 03. 2018