Konference se věnovala inkluzivnímu vzdělávání v souvislostech

V úterý 17. dubna se v prostorách Krajského úřadu Plzeňského kraje uskutečnila konference projektu Cesty k inkluzi. Jejím tématem bylo Inkluzivní vzdělávání v souvislostech. 

Příspěvky prezentovali přední odborníci na inkluzivní vzdělávání z pedagogických fakult Univerzity Karlovy, Univerzity J. E. Purkyně a Západočeské univerzity, dále z Fakulty humanitních studií UK, České odborné společnosti pro inkluzivní vzdělávání a  Agentury pro sociální začleňování.

Součástí konference byl i výstup studentů Ateliéru dramatické výchovy Fakulty pedagogické ZČU v Plzni. Účastníci z řad pedagogických pracovníků, akademiků, studentů, zástupců neziskových organizací, laické i odborné veřejnosti měli prostor prodiskutovat otázky (vlastní zkušenosti, příklady dobré praxe, efektivní strategie a možnosti atd.) spojené s prosazováním společného vzdělávání.

Projekt Cesty k inkluzi s registračním číslem CZ.02.3.61/0.0/0.0/15_007/0000166 aplikuje změny paradigmatu v přístupu k žákům s potřebou podpůrných opatření při respektování odlišností i práva každého dítěte na vzdělávání ve škole hlavního vzdělávacího proudu. Cílem je prevence školní neúspěšnosti znevýhodněných dětí a posílení spolupráce mezi školami, rodinami a neziskovými organizacemi. Budou realizovány kroužky a doučování pro žáky, vzdělávací kurzy pro pedagogy, workshopy pro rodiče, posíleny služby školních poradenských pracovišť, podpořeno sdílení dobré praxe.



Galerie


Fakulta pedagogická

Markéta Zachová

24. 04. 2018