25 let partnerství Plzně a Regensburgu si připomněl také Tandem ZČU

Západočeská univerzita v Plzni a její Tandem neboli Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže podporují plzeňsko-regensburgskou spolupráci.

Celodenním programem na náměstí Republiky oslavilo v neděli 16. září město Plzeň 25 let partnerství s německým Regensburgem.

Do západočeské metropole při té příležitosti zavítala delegace nejvyšších představitelů z partnerského města v čele s emeritní primátorkou Regensburgu Christou Meier, která 25. září 1993 podepsala partnerskou dohodu se Zdeňkem Mračkem, emeritním primátorem Plzně.

Výročí partnerství si připomíná také Západočeská univerzita, jejíž součástí je Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem v Plzni. Vzniklo na základě společného prohlášení ministerstev ČR a SRN v roce 1997 a jeho aktivity jsou provázané s aktivitami univerzity. Činnost Tandemu dokládá, že partnerství je stále živé a funguje ve všech oblastech spolupráce.

V úvodních projevech oslav se proto o Tandemu hovořilo jen pozitivně. Jeho přínos pro spolupráci ocenili zastupitelé obou měst i německý velvyslanec  Dr. Christoph Israng

Plzeňský Tandem má celostátní působnost a své poslání naplňuje pomocí programů a projektů na podporu česko-německé spolupráce mladých lidí. „Rádi bychom popřáli oběma partnerským městům a všem partnerským organizacím z Regensburgu a Plzně úspěšnou spolupráci, mnoho společných projektů a hlavně přátelské vztahy a soulad v dalších 25 letech,“ nechal se slyšet ředitel Tandemu Jan Lontschar.

Snímky: město Plzeň

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

19. 09. 2018