Rektor volgogradské univerzity navštívil ZČU

Rektor ZČU Miroslav Holeček se v pondělí 15. října setkal s profesorem Alexandrem M. Korotkovem, rektorem Volgogradské státní sociálně-pedagogické univerzity (VSSPU).

Rektora Alexandra Krotkova doprovázela manželka Natalia Korotkova a děkanka Filologické fakulty volgofradské univerzity profesorka Evgeniya Brysina. Tříčlenná delegace přijela na Západočeskou univerzitu v rámci kreditové mobility Erasmus+.

Univerzita ve Volgogradu, jejíž historie sahá až do roku 1931, je jednou z vůdčích univerzit v rámci pedagogických a lingvistických vysokoškolských institucí v Ruské federaci. Má asi 10 500 studentů, kteří studují na devíti fakultách. Součástí VSSPU jsou také čtyři instituty.

S volgofradskou univerzitou spolupracuje od 70. let Fakulta pedagogická ZČU. V roce 1989 byla spolupráce přerušena a další smlouvy byly uzavřeny počínaje rokem 2002. Kromě rektora Západočeské univerzity se proto česko-ruského setkání zúčastnil i děkan Fakulty pedagogické Miroslav Randa, Michaela Pešková, vedoucí katedry ruského jazyka této fakulty, a její kolegyně Jiřina Svobodová.

Po setkání s rektorem si hosté z Volgofradu prohlédli budovu Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara a Fakulty aplikovaných věd. Děkanka Filologické fakulty VSSPU Evgeniya Brysina si nenechala ujít navštěvu Ruského centra na UJP.

V průběhu týdne delegace navštíví také Karlovy Vary, Mariánské Lázně a Prahu.

Galerie


Celouniverzitní

Šárka Stará

17. 10. 2018