BoostUp se představil studentům

Nově vzniklý podnikatelský inovační klub BoostUp v úvodní přednášce v univerzitní knihovně ukázal studentům, jak mohou “nakopnout” své podnikání již během vysokoškolských studií.
Získání inspirace, informací nebo podpory. To je jen malý výčet důvodů, kvůli kterým zaplnili studenti v úterý 16. října večer univerzitní knihovnu a v úvodním brainstormingu těmito slovy reagovali na otázku vedoucího klubu, Filipa Soukupa, co pro ně znamená podnikání.

Během několika prvních minut akce bylo zřejmé, že slovo podnikání v podání BoostUpu nabere širší význam, než na který jsme zvyklí z učebnic ekonomie. Krom poskytnutí komplexního servisu, který mladí začínající podnikatelé potřebují, bude BoostUp v průběhu akademického roku připravovat pro studenty přednášky, besedy nebo workshopy s úspěšnými osobnostmi konkrétních oborů. Při troše štěstí se tak na univerzitní půdě budeme moci setkat např. s hollywoodským hudebním skladatelem Jaroslavem Beckem, jehož tvorba se dostala do trailerů PC her Call of Duty, StarCraft II, Need for speed nebo zazněla ve filmu Terminator: Genesis.

Ačkoliv podnikatelský inovační klub započal své fungování teprve před nedávnem, přesto se mu již podařilo navázat spolupráci s organizacemi jako CzechInvest, BIC Plzen, JCI, Bussines for breakfast, DEPO2015 a dalšími. Zástupci prvních tříí zmíněných partnerů se navíc stali hosty úvodního představení klubu a neformálním způsobem vysvětlili studentům principy fungování jejich organizací a nastínili možnosti budoucí spolupráce. Nekonvenční přístup, který se nesl celým večerem, zároveň vytyčil cestu, jakou se BoostUp chce profilovat vůči studentům, kterým by rád ukázal nový směr bez stereotypního myšlení. Tento rys je ještě více umocněn organizačním týmem, který tvoří mimo jiné mladí zaměstnanci a zároveň studenti ZČU, jež si sami zakusili, co obnáší stát se svým vlastním šéfem.

Další příležitostí pro studenty, aby zvýšili své povědomí o podnikání, neboli to “boostli”, bude 30. říjen, kdy Kamil Pošvic odprezentuje svoji přednášku Grow with Google. Veškeré současné i budoucí aktivity Boostupu můžete již nyní sledovat na facebooku nebo instagramu. Odběr těchto sítí zajistí, že se dozvíte o připravovaném zázemí pro členy klubu a také vám neunikne další velká událost plánovaná na 27. listopadu, kdy profesor Coloradské univerzity, George Deriso, který spolupracoval s firmou Apple, vysvětlí princip Think diferent.

Galerie


Celouniverzitní

Jiří Chroust

23. 10. 2018