Technické fakulty ZČU zvou účastníky veletrhu Gaudeamus do Plzně

Festival Univerzita Veřejnost

Od 22. do 24. ledna probíhá na výstavišti PVA Expo v pražských Letňanech už XII. ročník veletrhu Gaudeamus. Západočeskou univerzitu tu na stánku Technika v Plzni zastupují Fakulta aplikovaných věd, Fakulta elektrotechnická a Fakulta strojní.  

Návštěvníky veletrhu zvou zástupci ZČU na den otevřených dveří technických fakult, který se v univerzitním kampusu na Borských polích uskuteční ve středu 30. ledna od 8:30 do 16 hodin.    

Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus je významným informačním zdrojem pro studenty středních škol. Zastoupeno tu je 289 univerzit, vysokých škol, fakult a jiných vzdělávacích institucí. Studenti si mohou vybrat z více než 5 000 studijních oborů. Představují se na něm univerzity a vysoké školy z patnácti zemí světa – kromě českých tu jsou školy z Velké Británie, Dánska, Nizozemí, Kanady, Švédska, Slovenska, Švýcarska, USA, Singapuru, Německa, Francie, Rakouska, Španělska a Malty.

Studenti získají vyčerpávající aktuální přehled studijních příležitostí, informace o přijímacím řízení a podmínkách studia, tištěný katalog s kontakty, termíny podání přihlášek a přijímacího řízení nebo elektronický katalog s rejstříkem studijních oborů. Zájemci si vyzkouší elektronický test předpokladů pro studium, mohou využít poradenské služby o studiu v zahraničí, kariérové poradenství nebo poradenství při výběru studijního oboru.

Pro pedagogy, výchovné poradce a třídní učitele ze středních škol je na veletrhu otevřeno nové Pedagogické centrum, kde je připraven speciální program přednášek, seminářů a konzultací s odborníky z univerzit, vysokých škol, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR a dalších institucí.

Veletrh je pro veřejnost otevřen 22. a 23. ledna od 8 do 16 hodin a 24. ledna od 8 do 15 hodin.

Podrobné informace jsou zveřejněny na webu veletrhu Gaudeamus.

Galerie


Celouniverzitní

Jaroslav Fiřt

22. 01. 2019