#AimtecHackathon aneb IT víkend s roboty a IoT technologiemi

08 Březen

8. března, 17:00

Moving Station, Koperníkova 56, Plzeň

Další vzdělávání Soutěž Veřejnost

Od 8. do 10. března se v Moving Station v Plzni uskuteční #AimtecHackathon.Tři části programu pro různé cílové skupiny umožní získat nové zkušenosti a vědomosti nenásilnou a zábavnou formou všem zúčastněným. Fakulta aplikovaných věd je jedním z partnerů akce.

Určeno pro: programátory, veřejnost
Více informací na http://www.aimtechackathon.cz

Hlavním bodem je samotný hackathon určený nejen pro programátory, ale také pro specialisty na hardware, UX, grafiku, VR a ostatní příbuzné obory. Vítáni jsou i ti, kdo zatím nemají moc zkušeností a chtějí se k nim dostat zkratkou. Účastníci mají možnost nejen se naučit něco o technologiích, ale také o týmové práci a o vedení projektu. Během čtyřicetihodinového maratonu budou k dispozici mentoři pro jednotlivé technologie, kteří nezasahují do náplně projektů týmů, ale poskytují know-how potřebné k jejich dokončení. Tím je #AimtecHackathon specifický - pořadatelé nechávají účastníkům naprosto volné ruce při tvorbě zadání projektu, jediným omezením jsou dostupné technologie, čas a dovednosti jednotlivých hackerů. Akce také zaujala i několik týmů z Bavorska, které přijedou poměřit síly s českými kolegy.

Druhá část programu cílí na odbornou i laickou veřejnost, která se chce dozvědět, co hýbe tech-světem. Na TechTalks uslyšíte například o dataminingu, machine learning, kyberbezpečnosti nebo 3D tisku. Do Plzně přijedou své zkušenosti předat například Petr Somol z Cisco nebo Josef Steinberger ze SentiSquare. Celkem posluchače čeká deset prezentací, program je postupně doplňován na webu hackathonu.

Celý IT víkend uzavře nedělní odpoledne pro děti a jejich rodiče. Moving Station se promění na jedno velké hřiště pro Younghackers. Mladší návštěvníci si budou moci vyzkoušet na stanovištích partnerů nvias, SPŠE, Centrum robotiky a Campo arduino (FAV ZČU) práci s IoT technologiemi. Na pořadu dne jsou i dva speciální workshopy, ze kterých si děti své IoT výrobky odnesou domů. Součástí programu je prezentace možností technického a IT vzdělávání v Plzni.

Pořadatelem akce je AIMTEC, partnery jsou: Amazon Web Services, Arduino-shop.cz, Centrum robotiky Plzeň, DataScript, Fakulta aplikovaných věd ZČU, GoodVision, iNFINITE production, nvias, OpenTechLab Jablonec nad Nisou, RVTECH, SentiSquare, SIMPLECELL, SpeechTech, VOŠ a SPŠE Plzeň.

Zdroj: itpoint.cz

Celouniverzitní

Šárka Stará

08. 03. 2019, 17:00


17 Duben

Univerzitní kavárna Družba, Sedláčkova 19, 301 00 Plzeň


Univerzitní knihovna

17. 04. 2024, 17:00

03 Duben

Galerie Ladislava Sutnara, Riegrova 11, Plzeň


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

03. 04. 2024, 18:00

16  -  18 Duben

Transfuzní oddělení Fakultní nemocnice Plzeň, 17. listopadu 2479


Fakulta pedagogická

16. 04. 2024, 07:00

11  -  12 Duben

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Multilab (LS122)


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

11. 04. 2024

23  -  30 Duben

(A)VOID CAFÉ, Náplavka u Jiráskova mostu, Praha


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

23. 04. 2024