Festival Jeden svět na Sutnarce

26 Březen

26. března, 17:30

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Festival Univerzita Veřejnost

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara podporuje a poprvé se také stane novým projekčním místem festivalu dokumentárních snímků o lidských právech Jeden Svět v Plzni, který proběhne od 22. do 29. března 2019. 

Vstup: Na místě nebo v síti GoOut

V úterý 26. března od 17:30 hodin budete moci vidět v budově fakulty (Multilab) snímek Vítejte v Sodomě (Florian Weigensamer, Christian Krönes /Rakousko / 92 min.) a spolu s ním i pofilmovou debatu s Danielem Sosnou z Etnologického ústavu AV ČR v.v.i.

Popis filmu: "Býval to africký močál. Dnes je to obří skládka vyřazené evropské elektroniky a jedno z nejjedovatějších míst na světě. Přesto ghanské Agbogbloshie kypí čilým ruchem. Přezdívají tomu místu Sodoma a věčně nad ním visí oblak zplodin. Na každém kroku to tu však cinká kovem. A kde cinká kov, cinkají peníze. Právě ty sem lákají muže, ženy i děti z širokého okolí. Na recyklaci šrotu tu stojí celý hospodářský ekosystém, v němž má každý účastník své specifické místo. A také svůj příběh. Film tyto příběhy vypráví formou rozmáchlých výjevů ze života celé komunity i intimnějších vhledů do nitra vybraných aktérů, kteří nás hlasem mimo obraz provázejí svým světem. Světem, kde se špína podivuhodně splétá s barevností, prach s lyrikou a apokalyptičnost s magickým realismem."

Od 20:00 hodin bude následovat projekce filmu O čem sní pankáči (Jimmy Hendrickx / Belgie, Indonésie / 67 min). Po projekci bude následovat diskuse se Zdeňkem "Panki" Čermákem - tatérem a zakladatelem vyhlášeného plzeňského studia Ruined Life Tattoo a mimo jiné také absolventem Sutnarky, a s Tomášem Hirtem, sociálním a kulturním antropologem z KSA FF ZČU v Plzni.

Součástí doprovodného programu festivalu dokumentárních filmů o lidských právech v Plzni Jeden svět jsou také dvě doprovodné výstavy.

Výstava Odrazy v Inkubator Gallery na fakultě představí výběr klauzurních prací studentů fakulty, jejichž společným tématem je Identita. Více ve FB události zde

Více o programu festivalu zde 

Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka THOMAYER OPATRNÁ

26. 03. 2019, 17:30


23  -  30 Duben

(A)VOID CAFÉ, Náplavka u Jiráskova mostu, Praha


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

23. 04. 2024

29 Duben

Moving Station v Plzni


Fakulta pedagogická

29. 04. 2024, 19:00

17 Duben

Univerzitní kavárna Družba, Sedláčkova 19, 301 00 Plzeň


Univerzitní knihovna

17. 04. 2024, 17:00

15 Květen

hala Knihovny Bory, Univerzitní 18, Plzeň


Univerzitní knihovna

15. 05. 2024, 17:00