Fakulta zdravotnických studií se zapojuje do projektu Plzeňské lavičky

Spolupráce Studující Veřejnost

Fakulta zdravotnických studií FZS ZČU se v letošním roce zapojí do projektu Plzeňské lavičky. Plzeňské lavičky nejen zpříjemňují posezení a odpočinek, ale zároveň pomáhají dobré věci. Fakultní sbírka startuje od 1. dubna a přispět může každý.

Projekt, který od roku 2005 organizuje Rotary Club Plzeň Beseda, podporuje svými výtěžky sdružení HelpMe pečující o mladé lidi postižené dětskou mozkovou obrnou nebo ProCit podporující rodiny dětí s autismem. FZS ZČU nyní zahajuje fakultní sbírku na pořízení jedné z těchto krásných, designových a smysluplných laviček.

„Jako Fakulta zdravotnických studií cítíme, že je důležité nejen vzdělávat, ale ve shodě s našimi studenty věříme, že je důležité pomáhat i v celospolečenském kontextu. Ve spolupráci se členy Studentské komory As FZS ZČU zahajujeme sbírku, do které se mohou zapojit jak akademici, tak studenti. Výše příspěvku je libovolná, neboť, jak se říká, přece i malé kapky tvoří velký déšť,“ uvedl děkan Fakulty zdravotnických studií PhDr. Lukáš Štich.

Do sbírky se může zapojit kdokoliv, a to libovolnou částkou. Sbírka bude probíhat v průběhu celého měsíce dubna přímo v budově fakulty. Lavička, na kterou budou vybrány finanční prostředky, bude důkazem funkční a žádoucí spolupráce studentů a akademiků postavené na sdílené potřebě pomoci tam, kde je třeba, byť jen symbolickou částkou, přičemž bude nejen zpříjemňovat posezení a odpočinek, ale především pomáhat tam, kde je potřeba.

Fakulta zdravotnických studií

Alena Lochmannová

27. 03. 2019