Na Fakultě pedagogické pokřtili knihu tipů na pokusy s plechovkami

Další vzdělávání Studující Veřejnost

Křest publikace Experimentuj s nadhledem s nápojovými plechovkami slavnostně otevřel Informační středisko Nakladatelství Fraus, které bude sloužit studentům, učitelům a dalším zájemcům o vědění. Zájemci ho najdou v prostorách děkanátu Fakulty pedagogické ve Veleslavínově ulici.

Slavnostního aktu se zúčastnilo více než 40 hostů. Knihu autorek Zuzany Strankmüllerové, Elišky Suchardové a Jitky Soukupové do života uvedli za Nakladatelství Fraus Jiří Fraus a Pavel Brejcha a proděkan Fakulty pedagogické Josef Kepka. Kmotrou publikace se stala Kateřina Mlčková, regionální manažerka pro fyzikální centra Elixír do škol.

Publikace motivuje žáky ve věku 8-14 let k provádění pokusů s běžně dostupnými pomůckami. Význam celého projektu zhodnotil na závěrečné stránce knihy děkan Fakulty pedagogické ZČU Miroslav Randa: „Poklad nejen pro kantora fyziky a přitom prakticky zadarmo. Poklad, se kterými lze snadno ukázat, co jinak demonstrují složitě a nákladné speciální přístroje, ale i to, co jinak předvést nejde. Nevěříte? Pak si zkuste s autorkami knihy vyrobit třeba autíčko, kompas, reproduktor či Franklinovy zvonky.“  

Galerie


Fakulta pedagogická

05. 04. 2019