Vyberte si z nabídky květnových kurzů

Další vzdělávání Přednáška Seminář

I v květnu nabízí Celoživotní a distanční vzdělávání ZČU celou řadu kurzů a workshopů. Všechny jsou zdarma, je ale nutné se ně přihlásit.
Už jste se někdy dostali do situace, kdy šlo bez nadsázky o život? A věděli jste, co máte dělat, jak rozpoznat život ohrožující stav, přivolat odborníky a umět člověku v takové situaci pomoci? Přihlaste se na kurzy první pomoci a vše se naučíte! V Kurzu první pomoci (14. května) vás studenti a absolventi oboru Zdravotnický záchranář provedou zájemce povídáním o stavech bezprostředního ohrožení života a praktickým nácvikem záchranných technik. Tematickou náplní čtyřhodinového kurzu bude například dušení, bezvědomí, náhlá zástava oběhu a kardiopulmonální resuscitace.

Chcete vědět, jak učí ostatní kolegové v oboru? Hledáte novou inspiraci pro výuku? Kurz Příklady dobré praxe výuky v technických a přírodovědných oborech (15. května), který připravili akademičtí pracovníci z fakulty strojní, aplikovaných věd a z fakulty pedagogické, reflektuje současný stav, východiska a perspektivy technického a přírodovědného vzdělávání a přináší řadu zajímavých výukových příkladů z jejich vlastní praxe.

Váháte někdy, jaké oslovení máte použít v dopise či e-mailu? Nejste si jistí, jak psát peněžní částky nebo časové údaje? Přijďte se naučit a připomenout si, jak správně využívat český jazyk v administrativní praxi (15. května).

Kurz Multimediální technika ve výuce na VŠ (17. května) je zaměřen na využívání multimediálních a interaktivních pomůcek při výuce na vysoké škole. Kromě praktických příkladů použití těchto pomůcek v praxi je velká část kurzu věnována také jejich tvorbě a přípravě. Seznámíte se s jednoduchými nástroji pro vytváření a úpravu multimediálních souborů. Podíváte se, jak využít vizualizér, mobilní telefon nebo interaktivní tabuli ve vaší výuce. A nakonec vám budou představeny aktuální on-line nástroje, které vám pomohou zatraktivnit vaši výuku.

Wunderlist - aplikace, která vám ulehčí práci na společných úkolech. Dokonce vás to začne i bavit. Více o aplikaci se dozvíte na webu a během 2 hodin Vás s ní seznámí náš lektor (20. května). Jednoduchá, ale o to oblíbenější aplikace, umožňuje efektivní a snadné zapisování úkolů, jejich rozčleňování do jednotlivých seznamů, nebo složek včetně nastavování priorit, termínů splnění atd.

Je v Čechách dost místa pro lidi i pro vlky? A je možné s vlky žít a kolik nás to bude stát? Přednáškou Příchod vlků očima venkovana a státní ochrany přírody (21. května) vás provedou tři účinkující. František Groessl z Českého svazu ochránců přírody Libosváry, který se na problematiku podívá z pohledu člověka žijícího na venkově, Tomáš Peckert, ředitel CHKO Český les a regionálního pracoviště AOPK ČR, a Milena Prokopová, vedoucí Oddělení sledování stavu biodiverzity CHKO Český les a regionálního pracoviště AOPK ČR, kteří se zaměří na návrat vlků a státní ochranu přírody.

Všechny akce a kurzy naleznete na stránkách oddělení Celoživotní a distanční vzdělávání.

Celouniverzitní

Jakub Truneček

08. 05. 2019