Ryby a mléko všem! Krále Majáles vystřídala královna Anička von Kočička

Festival Studium Univerzita

Nová vládkyně plzeňským studentům slibuje i 14 hodin spánku denně nebo devět životů na každou zkoušku.

Během tradičního festivalu Majáles Open Air, který se o víkendu konal v lochotínském amfiteátru, se rozhodovalo o Králi majáles 2019. Funkci vládce plzeňských studentů se sice pokusil obhájit loňský vítěz Pekelný student, nicméně vyzvali ho protikandidáti Anička von Kočička a Princ Zajaja z Fakulty ekonomické ZČU. Anička von Kočička nakonec také zvítězila a stala se Královnou majáles.

Studenti se mají pod vládou Aničky von Kočičky zjevně nač těšit. Ve volebním programu jim totiž slíbila například 14 hodin spánku denně, devět životů na každou zkoušku, mléko zdarma a čerstvé ryby ve všech stravovacích zařízeních univerzity nebo zavedení kočkojógy před vyučováním.

O Králi majáles se vždy hlasuje pomocí žetonů, které studenti získávají na akcích během majálesového týdne, a také online. Všechny hlasy se pak sčítají. Majáles Open Air letos studentům i všem, kteří se nenechali odradit deštivým počasím, nabídl koncerty skupin Jelen, Kryštof nebo Trautenberk, dále Marka Ztraceného, Lenny a jiné hvězdy tuzemské populární hudby.

Video


Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

14. 05. 2019