Soutěž The Falling Walls Lab vyzývá studenty a začínající vědce s myšlenkou

Soutěž Studující Univerzita

Přihlaste se do konce června a poperte se o postup na celosvětové finále v Berlíně. Odměna za to stojí.

Inovátoři, průkopníci, vizionáři, zbystřete. Nosíte v hlavě výjimečnou myšlenku, o které by se měl dozvědět celý svět, a dokážete ji anglicky odprezentovat během tří minut? Právě pro vás se chystá další ročník mezinárodní soutěže Falling Walls Lab Czech Republic.

Organizátoři z výzkumného centra CEITEC spolu s DAAD, německým velvyslanectvím v Praze, společností xITEE, VIDA! centrem, TA ČR a agenturou CzechInvest dávají studentům či začínajícím vědcům možnost představit jejich výzkumný záměr, byznys plán nebo občanskou iniciativu publiku a odborné porotě, uspět a tím i nastartovat úspěšnou kariéru.

Vloni se to podařilo Markétě Klíčové z Technické univerzity v Liberci. Představila, jak mohou nanotechnologie pomoci ke snížení komplikací po operacích trávicí soustavy a uspěla nejen v českém kole Falling Walls Lab, nýbrž také na celosvětovém finále v Berlíně, kde vyhrála cenu publika a zviditelnila tak sebe i svoji alma mater. Kromě toho získala i finanční odměnu„Odnesla jsem si nepopsatelný pocit, kdy 100 finalistů z celého světa sdílelo jedno pódium a prezentovalo unikátní řešení širokého spektra problémů. Každý jednotlivec z jiné části světa, s jinou minulostí a kulturou, ale všichni společně za jedním cílem – bořit imaginární zdi dnešního světa a dělat ho lepším,“ řekla.

České kolo Falling Walls Lab se uskuteční 2. října v Brně, uzávěrka přihlášek je 30. června.  Světové finále v Berlíně, kam postoupí vítěz, připadá na 8. listopad.

Přihlásit se můžete zde. Více informací včetně najdete pod tímto článkem i na webu nebo facebooku Falling Walls Lab Czech Republic.

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

15. 05. 2019