Paramláďata z Fakulty zdravotnických studií vybojovala vítězství

Soutěž Studium Úspěchy

Studenti plnili úlohy na stanovištích a skvěle obstáli v konkurenci.

Tým Fakulty zdravotnických studií Paramláďata – ZČU Plzeň (studenti oboru zdravotnický záchranář Tomáš Brůžek, Vojtěch Jahn a Daniel Karafiát) se od čtvrtka 16. do soboty 18. května zúčastnil prestižní soutěže Den první pomoci, kterou každoročně pořádá Lékařská fakulta Ostravské univerzity v Ostravě. Větší úspěch si studenti ani nemohli přát - v konkurenci dalších čtrnácti týmů totiž Paramláďata zabodovala a přivezla pro svoji fakultu skvělé 1. místo.

Den první pomoci je soutěž pořádaná ve spolupráci katedry intenzivní medicíny, urgentní medicíny a forenzních oborů při Lékařské fakultě Ostravské univerzity v Ostravě a DPP - Den první pomoci. Soutěží především studenti denní formy oboru zdravotnický záchranář na vyšších odborných a vysokých školách v ČR i zahraničí. Jedná se o vícedenní setkání studentů jednotlivých škol, při kterém mohou porovnat své doposud získané zkušenosti a znalosti, které převádějí do praxe během simulovaných situací vycházejících z reálných výjezdů posádek zdravotnické záchranné služby. Během několika soutěžních etap studenti plní předem připravené soutěžní úkoly, při nichž se chovají jako skutečná posádka RZP při výjezdu a postupují dle platných standardů a kompetencí.

Také letos plnili studenti rozličné úkoly na čtrnácti stanovištích v denní a noční etapě. Za nejtěžší stanoviště označili studenti Fakulty zdravotnických studií úlohu s operací, při které probíhal nelegální odběr orgánů, operatér utekl a nechal jim probouzejícího se pacienta s otevřenou dutinou břišní.

Paramláďatům moc gratulujeme a těšíme se na další úspěchy!

Fakulta zdravotnických studií

Alena Lochmannová

24. 05. 2019