Zástupci irácké ambasády se zajímali o možnosti spolupráce se ZČU

Spolupráce Studium Univerzita

V úterý 28. května navštívili Západočeskou univerzitu (ZČU) dva zástupci Velvyslanectví Irácké republiky v ČR. Jejich zájem směřoval především k možnostem studia iráckých studentů na ZČU.

Zástupce irácké ambasády přivítala na Západočeské univerzitě prorektorka pro internacionalizaci Dita Hommerová. Elaaf Rajih Hadi a Breen Saeed Tahseen pak o konkrétních možnostech spolupráce jednali s proděkanem Fakulty filozofické Janem Záhoříkem a proděkanem Fakulty elektrotechnické Janem Michalíkem. Jednání se zúčastnila také Kateřina Newton z oddělění zahraničních vztahů této fakulty.  

Fakulta filozofická, která intenzivně rozvíjí spolupráci s africkými univerzitami, například v Súdánu, Etiopii, Maroku nebo Pobřeží slonoviny, vítá podle proděkana Jana Záhoříka možnost navázat kontakt také s univerzitami v Iráku.

Velký zájem probudila u představitelů iráckého velvyslanectví Fakulta elektrotechnická a možnost studia především doktorských studijních programů. „Věřím, že nejlepší cesta ke spolupráci vede přes doktorské studijní programy,“ uvedl Elaaf Rajih Hadi. Detailně se však zajímal také o uplatnění postdoktorandů a o podmínky studia bakalářských a magisterských programů. Ocenil přitom jak vysokou úroveň fakulty v oblasti vědy a výzkumu, tak vstřícné finanční podmínky studia.

Po setkání v budově rektorátu si hosté s velkým zájmem prohlédli laboratoře Fakulty elektrotechnické a výzkumného centra RICE. V závěru své návštěvy si prošli také kampus ZČU.

Galerie


Fakulta elektrotechnická

Pavel KORELUS

28. 05. 2019