Beseda o EU s Liborem Chladem

Absolventi Beseda Studující

Absolvent Fakulty právnické hovořil se studenty o kariérních příležitostech v orgánech Evropské unie i o ohrožení jejího hodnotového rámce a potřebě spolupráce mezi členskými státy.
V pátek 24. května uspořádala katedra ústavního a evropského práva Fakulty právnické ve spolupráci s Evropskou komisí setkání s Liborem Chladem, současným Deputy Head of Cooperation (zástupce vedoucího spolupráce) z Úřadu EU v Kosovu, který je absolventem Fakulty právnické.

Akce rozdělená do dvou přednáškových bloků nabídla po každé části možnost pokládat dotazy hostovi, který odpovídal velmi ochotně a detailně.

V první části Libor Chlad přednášel o kariérních příležitostech v orgánech Evropské unie, možnostech studentů pro výjezd do zahraničí a své osobní zkušenosti. V druhé části hovořil na téma Ohrožení hodnotového rámce EU. Tato přednáška se soustředila především na problematiku uprchlíků, ochrany vnějších hranic a potřeby dopracovat se dohody a potřeby spolupráce mezi členskými státy EU.

Závěrem pozval Libor Chlad studenty a akademiky k návštěvě jeho úřadu v Kosovu, popřípadě od srpna 2019 do Ankary, která bude jeho další pracovní destinací.

Fakulta právnická

Huy HO BA

07. 06. 2019