Tým cyklistů ZČU uspěl ve výzvě Do práce na kole

Sport Úspěchy Zaměstnanci

Ačkoliv byla akce letos poznamenána nepřízní počasí, Západočeská univerzita se v celkovém hodnocení rozhodně neztratila.

V průběhu celého května museli účastníci celorepublikové výzvy Do práce na kole dojíždět do zaměstnání s využitím jakéhokoliv bezmotorového prostředku, tedy jízdního kola, koloběžky, bruslí, skateboardu, ale počítala se i chůze a běh. Pro účast v soutěži bylo potřeba vytvořit s kolegy tým o dvou až pěti lidech.

Na Západočeské univerzitě se do výzvy, která upozorňuje na to, že po městě se dá cestovat i jinak než autem, přihlásilo jedenáct osob, které vytvořily tři týmy. Celkem se akce Do práce na kole zúčastnilo v Plzni 1064 jednotlivců v 279 týmech.

Nejlepším mužem na ZČU a celkově osmým v Plzni byl s nájezdem 1 334,5 km Michal Michl, vedoucí Investic z týmu PSI, tedy Provoz a služby-Investice. Nejlepší ženou na ZČU byla s nájezdem 303,7 km Martina Větrovská ze stejného týmu. „Původně jsme byli přihlášeni jako tříčlenný tým, ale těsně před začátkem závodu se zranil Tomáš Linda a musel se ze soutěže odhlásit,“ vysvětluje Michal Michl. Tým měl i svého trenéra, maséra a psychologa, a to v osobě Zdeňka Kratochvíla, kolegy cyklistů z Provozu a služeb.

V rámci soutěže se účastníci mohli zapojit do několika soutěžních kategorií zaměřených například na pravidelnost nebo délku jízdy. V hodnocení pravidelnosti si v Plzni tým PSI s výkonem 100 %  vyjezdil dělené 1.místo.

Galerie


Celouniverzitní

10. 06. 2019