Začal druhý ročník krajské jazykové soutěže KONTEXT

Soutěž Studující Veřejnost

V on-line klání v porozumění odbornému anglickému textu měří síly středoškoláci z Plzeňského kraje. Na jeho přípravě se spolu s Krajským úřadem podílela také Západočeská univerzita.
Oddělení Celoživotní a distanční vzdělávání připravilo ve spolupráci s Ústavem jazykové přípravy a Odborem školství, mládeže a sportu Plzeňského kraje 2. ročník on-line soutěže v porozumění odbornému anglickému textu KONTEXT, která je určena studentům středních škol v Plzeňském kraji.

Do druhého ročníku soutěže přihlásilo 18 škol z Plzeňského kraje celkem 1577 studentů. KONTEXT začal 4. listopadu a každé listopadové pondělí bude studentům zpřístupňovat nové texty a testy, které vyplní na počítačích nebo chytrých zařízeních během školní výuky. V soutěži jsou použity texty z různých oblastí a oborů, propojujícím tématem budou Nové technologie. Soutěž má pět kategorií, společně poměří své schopnosti studenti gymnázií 1. – 2. ročníku (kvinty a sexty víceletých gymnázií), studenti gymnázií 3. – 4. ročníku (septimy a oktávy víceletých gymnázií), žáci středních odborných škol a učňovských oborů s maturitou 1. – 2. ročník, žáci středních odborných škol a učňovských oborů s maturitou 3. – 4. ročník a v poslední kategorii pak žáci středních odborných učilišť.

„Finále soutěže, do kterého postoupí výherci školního kola soutěže, se uskuteční 9. a 10. ledna 2020 od 9 hodin v prostorách budovy Fakulty strojní a součástí finálového dne budou také exkurze do laboratoří Západočeské univerzity v Plzni,” dodává za organizační tým Viktor Chejlava.

V únoru 2020 proběhne ve spolupráci stejných institucí také mezinárodní kolo. Do soutěže iKontext se mohou přihlásit školy z Plzeňského kraje se svými partnerskými školami v zahraničí a porovnat tak úroveň výuky anglického jazyka z mezinárodní perspektivy. Přihlašování a registrace do soutěže iKontext začíná 10. prosince a více informací naleznete na stránkách soutěže.



                                                                                   


Celouniverzitní

Jakub Truneček

06. 11. 2019