Fakulta elektrotechnická navázala spolupráci s univerzitami v Thajsku

Konference Spolupráce Univerzita

Zástupci Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity v Plzni představili na veletrhu v Bangkoku možnosti spolupráce, studentskou a profesorskou mobilitu.

Zástupci Fakulty elektrotechnické se letos poprvé zúčastnili mezinárodního veletrhu OCSC 2019 v Bangkoku a při té příležitosti hned uzavřeli nová partnerství s tamními univerzitami. Fakulta je první z celé České republiky, která takovou spolupráci navázala. Vzdělávací akce OCSC se konala od 2. do 3. listopadu, kdy představila nabídku vzdělávacích institucí z celého světa. Je tedy skvělou zprávou, že se mezi 375 institucí z 27 zemí světa zařadila i Západočeská univerzita v Plzni.

Zástupci Fakulty elektrotechnické představili v Bangkoku možnosti spolupráce, studentskou a profesorskou mobilitu. Jejich cílem bylo získat studenty pro bakalářské, magisterské a doktorské programy. Ve srovnání s loňským ročníkem (z 21 919 účastníků se devět procent zajímalo o doktorandské, 39 procent o magisterské a 23 procent o bakalářské studium, dalších 18 procent mělo zájem o jazykové kurzy a zbylých osm procent o studium na středních školách) byl příjemným překvapením nejen výrazný zájem o studium technických oborů v České republice, ale také úroveň angličtiny, kterou uchazeči ovládali.

Proděkan fakulty pro mezinárodní spolupráci a projekty Jan Michalík a Kateřina Newton za Regionální inovační centrum elektrotechniky RICE navštívili v Bangkoku hned několik univerzit, které měly vysokou úroveň kampusu, menzy i zázemí pro studenty - King Mongut’s University of Technology Thonburi, Mahidol University, Asian Institute of Technology, Chulalongkorn University a King Mongut’s Institute of Technology Ladkrabang.

Veletrh OCSC 2019 se konal pod záštitou české ambasády v Bangkoku. Kromě zástupců, kteří nejen reprezentovali fakultu, ale hlavně navázali spolupráci s danými univerzitami a postarali se o uzavření nových partnerských dohod v oblasti R&D a studentských a profesorských mobilit, míří poděkování Fakulty elektrotechnické také k zástupcům velvyslanectví Aleši Vytečkovi a ambasadorovi Marku Libřickému.

Galerie


Fakulta elektrotechnická

Kateřina Steinerová

11. 11. 2019