Malí absolventi promovali na Dětské univerzitě

Druhý ročník Dětské univerzity absolvovalo letos 43 studentů. Ve čtvrtek 11. února jim předal diplomy rektor Miroslav Holeček a děkan FPE Miroslav Randa.

Pedagogická fakulta přichystala na podzim loňského roku druhý ročník Dětské univerzity. Pro žáky základních škol je to výborná příležitost seznámit se s vysokoškolským prostředím a zároveň možnost využít svůj volný čas k získávání zkušeností a vzdělání.

Děti ze základních škol a nižších ročníků gymnázií na fakultu docházely jednou týdně a účastnily se zde zajímavých workshopů z fyziky, chemie, biologie, matematiky, technické výchovy, ale také hudební výchovy, německého jazyka, pedagogiky a tělesné výchovy. Mohly se seznámit i s tím, co nabízí Dům digitálních dovedností. „Velké pozornosti se těšily pokusy s tekutým dusíkem, podtlakem a přetlakem, magnety, elektřinou, mrazem či ohněm. Oblíbené bylo také šifrování či origami, práce s fotoaparátem a 3D tiskárnou. Zájem vzbudily i aktivity kateder hudební kultury, německého jazyka a pedagogiky,“ představil náplň Dětské univerzity její garant, Josef Kepka. Velkou výhodou je, že účastníci si jednotlivé lekce volí sami a mohou tak během září až prosince vyzkoušet možnosti všech oborů. 



Galerie


Fakulta pedagogická

15. 02. 2016