ZČU ruší březnové akce

covid-19 Univerzita Veřejnost

Kvůli mimořádnému opatření Ministerstva zdravotnictví ČR ruší součásti Západočeské univerzity většinu událostí připravovaných na tento měsíc, nebo je přesouvají na neurčito. Podívejte se na jejich přehled. (aktualizováno 13. 3.)

Reprezentační ples Západočeské univerzity, plánovaný na sobotu 14. března, se konat nebude. Podrobné informace k vracení vstupného najdete v pozvánce na akci.

Od 11. 3. 2020 je uzavřena menza ZČU v Kollárově ulici a výdejna jídla v budově Fakulty pedagogické na Klatovské třídě. Menza na Borech je uzavřena pro studenty, zatímco pro zaměstnance funguje v režimu omezeného provozu od 11:00 do 14:00.

Odbor celoživotní a distanční vzdělávání zrušil všechny březnové kurzy pro zaměstnance, pozastavení výuky se týká i kurzů Univerzity třetího věku. O náhradních termínech kurzů a akcí bude odbor informovat prostřednictvím webu a facebooku, zaměstnancům ale dál nabízí možnost studovat on-line. Stálou nabídku on-line kurzů pro zaměstnance ZČU naleznou na tomto odkazu . Mohou si vyzkoušet tvorbu webinářů v kurzu věnovanému aplikaci Adobe Connect nebo zlepšit gramatiku v kurzu Český jazyk pro administrativní praxi. Zapsat se lze i do on-line kurzů pro veřejnost a vylepšit své řečnické schopnosti v kurzu rétoriky nebo zlepšit své prezentační dovednosti v kurzu Komunikativní dovednosti pro práci s účastníky dalšího vzdělávání. Kompletní nabídka kurzů je zde.

Veškeré březnové akce, tedy English Conversation Club, Poradenské semináře USA i American Movie Club, zrušilo také centrum US Point při Ústavu jazykové přípravy ZČU. Z organizačních důvodů rozhodlo rovněž o přeložení dubnových Plzeňských rozhovorů, jež se uskuteční v pozdějším termínu.

Ruské centrum při Ústavu jazykové přípravy ZČU nebude po dobu omezení výuky pořádat konverzační setkání s rodilou mluvčí, uskuteční se pouze Seminář pro učitele ruského jazyka.

25. Veletrh pracovních příležitostí, jenž se měl konat ve středu 25. března, organizátoři nezrušili, ovšem hledají pro něj náhradní termín. „Momentálně diskutujeme další postup a možnost přesunu termínu konání. Vystavovatele budeme informovat s návrhem náhradního termínu do konce týdne,“ uvedli na facebooku.

Na neurčito se přesouvá také pátý ročník soutěže #AimtecHackathon 2020, který se měl konat od 20. do 22. března. Podrobné informace zveřejnili pořadatelé na webu akce.

Konference Smart City 2020, diskuse o rozvoji Plzeňského kraje a statutárního města Plzeň, se bude na Fakultě elektrotechnické konat namísto 24. března až na podzim

Univerzitní knihovna, všechny její pobočky, prodejna skript i copycentrum od pátku 13. března nefungují. Zaměstnanci jsou pro více informací k dispozici na mailu či telefonu. Kvůli opatřením knihovna zrušila Den s deskovými hrami, plánovaný na úterý 17. března, také Noc s Andersenem.

Omezení provozu se týká i Galerie Ladislava Sutnara, již Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara provozuje v Riegrově ulici v centru Plzně. Až do odvolání je uzavřena.

Celouniverzitní

Pavel KORELUS

11. 03. 2020