V květnu se rozjede 10. ročník výzvy Do práce na kole

Sport Univerzita Veřejnost

Chcete se připojit k jubilejnímu ročníku oblíbené kampaně? Na registraci máte posledních pár dní.

Navzdory stále trvajícímu nouzovému stavu a tomu, že řada lidí pracuje z domova nebo pracovat nemůže, se bude i letos konat výzva Do práce na kole. Organizátoři ze spolku AutoMat se nečekané situaci přizpůsobili. „Pravidla jsme upravili tak, aby se do akce mohli zapojit i účastníci, kteří denně do práce necestují. Zapisovat tak půjdou například i vyjížďky, procházky, bezmotorové cesty na nákup nebo domácí cvičení. Sledujte náš web, sociální sítě a newsletter pro více informací,“ vyzývají.

Kampaň už tradičně upozorňuje na to, že po městě se dá cestovat i jinak než autem, a chce motivovat co nejvíce lidí, aby jako dopravní prostředek po městě používali jízdní kolo, koloběžku nebo jakoukoli bezmotorovou formu dopravy včetně běhu a chůze. Zaměstnanecké týmy i jednotlivci soutěží v několika kategoriích, letos si budou své kilometry zapisovat a sčítat od začátku května do soboty 3. června.

Na webu akce se mohou účastníci registrovat až do 30. dubna. Účastnický poplatek je 360 Kč, což je vzhledem k mimořádné situaci nižší částka než vloni.

Vloni se Do práce na kole zúčastnilo v Plzni 1064 jednotlivců v 279 týmech. Ze Západočeské univerzity to bylo jedenáct lidí, kteří utvořili tři týmy. Nejlepší cyklista v týmu ZČU, vedoucí Investic Michal Michl z týmu PSI, byl nakonec i osmým nejlepším mužem v celém Plzni.

Celouniverzitní

Pavel KORELUS

26. 04. 2020