Díky Sutnarce se diváci dostanou na jeviště Divadla J. K. Tyla

Spolupráce Univerzita Veřejnost

Nová scéna Divadla J. K. Tyla přišla po téměř dvouměsíční odmlce s netradičním programem DJKT s Vámi na jevišti. Každý z divadelních souborů připravil vlastní pořad s tím, že se odehraje v jediné premiéře nejprve pro sto, nyní už pro dvě stovky diváků. Přenosy těchto představení  může kdokoliv sledovat díky Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara.

O živé streamy se v rámci spolupráce s divadlem postarali pedagogové, studenti a absolventi ateliéru Multimédií ze Sutnarky, kteří mají na starosti studio Multilab.cz. První živé představení uvedlo v rámci koncertu To nejlepší z matiné soubor muzikálu 20. května a je již minulostí. Máte ale jedinečnou příležitost sledovat ještě další čtyři představení:

Ve středu 3. června uvede soubor opery program STEINWAY GALA. Koncertem nejkrásnějších árií za doprovodu klavírního křídla Steinway provede šéf souboru Tomáš Ondřej Pilař. Těšit se můžete na pěvecká vystoupení Ivany Veberové, Amira Khana a Jany Foff Tetourové za doprovodu Maxima Averkieva, který diváky potěší i několika sólovými klavírními výstupy.

Následující středu 10. června bude na programu komponovaný večer baletního souboru. Pořad Z JEVIŠTĚ HLEDIŠTĚ ANEB BALET JE SILNÉ KOUZLO přesvědčí o tom, že balet má kouzelnou moc spojovat a přivést lidi na jedno místo, a to i v časech ne úplně radostných. O kvalitní kulturní zážitek se postarají Sara Aurora Antikainen, Gaëtan Pires, Richard Ševčík a další.

Činohra diváky 17. června přivede na jiné myšlenky autorskou inscenací Jaroslava Matějky SEVERNÍ VÁŠEŇ ANEB JAK SE ZKOUŠÍ KVALITNÍ ČINOHRA. V pořádně ironické taškařici uvidíte Libora Stacha, Michala Štěrbu, Kláru Krejsovou, Andreu Mohylovou, Janu Ondruškovou, Janu Kubátovou, Apolenu Veldovou, Zdeňka Janála, Jitku Česákovou a Martina Zahálku ml., který je zároveň i autorem hudby.

S cyklem mimořádných představení se divadlo rozloučí  24. června s MATINÉ LUKÁŠE ONDRUŠE.

Vstupenky na všechny speciální středeční programy jsou v prodeji on-line i na pokladně. Pokud budete chtít tyto pořady sledovat na dálku, odkaz na LIVE streamy bude připraven vždy před představením na webu DJKT i na Facebooku.

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka THOMAYER OPATRNÁ

03. 06. 2020