Sutnarka je součástí interaktivního digitálního hřiště BLIK BLIK

Spolupráce Univerzita Veřejnost

Autobusová hala v DEPO2015 se na téměř dva měsíce proměnií ve svět plný světelných experimentů, zvuků a imaginace. Skrze čtrnáct světelných instalací od českých i zahraničních tvůrců se dostanete na místo, kde budete součástí živých instalací, uměleckých objektů a vytvoříte si vlastní vesmír. Mezi instalacemi najdete i dvě, které pocházejí z dílny Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara.

Jednou z nich je instalace Člověče, nezlob se! od našeho absolventa Víta Trunce, která vzdává poctu této známé deskové hře. Pedagog ateliéru Multimédia, Lukáš Kellner, připravil pro Digitální hřiště instalaci Back to the Moon, v níž budou návštěvníci zachraňovat Laiku zatoulanou v kráterech Měsíce. Apollo 11 se stane její jedinou možností k cestě domů. Během dobrodružné cesty se musí vyhnout nepřátelským družicím, které brání hranice Měsíce.

V Digitálním hřišti se umělcem může stát úplně každý, kdo má odvahu nechat průchod vlastní fantazii a nebojí se pohybu. Tématem interaktivní výstavy je hra se světlem a zvukem, a užijí si ji děti, jejich rodiče i prarodiče. Jednotlivé exponáty je přenesou do světa vizuálních experimentů, zvukových iluzí a světelné fantazie.

„Návštěvníci například budou moci hrou na piano tvořit audiovizuální obraz v nadživotní velikosti, ovládat skálu či planetu světelným mečem, vytvářet světelné obrazy pomocí lidského pohybu anebo se stanou zachránci planety Země. Příkladem dalších instalací je analogová psí bouda s digitálním obranářem, laserová prolézačka, světelné malování nebo nezvykle velká a zářivá hra Člověče nezlob se," popsal, co návštěvníky čeká, Adam Vondřička z DEPO2015.

Digitální hřiště je tu pro vás do 23. srpna. Sledujte novinky na facebooku.

Fotografie: FB profil DEPO2015 a Milan Říský

Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka THOMAYER OPATRNÁ

09. 07. 2020