Zámeček 25 let

02 Září

2. září, 18:00

Galerie Ladislava Sutnara

Spolupráce Veřejnost Výstava

Srdečně vás zveme do Galerie Ladislava Sutnara, kde bude ve středu 2. září od 18 hodin slavnostně otevřena výstava „Zámeček 25 let“.

Vstup: volný

Výstava k jubileu pětadvaceti let výtvarného vzdělávání na Střední umělecko-průmyslové škole Zámeček přestaví vybrané umělecké práce žáků v šíři všech pěti studijních zaměření. Vystavena bude široká škála výtvarných prací – kresba, malba, sochařství, grafika, fotografie, knižní design a kopie historických deskových maleb.

Kurátor Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Jan Van Woensel prostřednictvím svého výběru ocenil vysokou uměleckou hodnotu prací mladých výtvarníků – středoškoláků, vznikajících pod vedením pedagogů na Zámečku. Vysoký podíl absolventů této střední školy pokračuje ve studiu právě na plzeňské umělecké fakultě či na uměleckých akademiích.

O posledním zářijovém víkendu, tedy 26. a 27. září, se navíc během akce Plzeň tvořivá - Víkend otevřených ateliérů prostory této výstavy promění na dílnu kamenosochařského oboru SUPŠ Zámeček. Návštěvníci se tak budou moci pod vedením pedagogů a studentů Zámečku zapojit do modelování plastik, 3D tisku či si vyzkoušet práci sochařů a restaurátorů kamene.

Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka THOMAYER OPATRNÁ

02. 09. 2020, 18:00


11  -  12 Duben

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, Multilab (LS122)


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

11. 04. 2024

11  -  02 Duben - Červen

Galerie města Plzně, nám. Republiky 40, Plzeň


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

11. 04. 2024, 17:00