Výstava Intervaly vidění

10 Září

10. září, 17:00

Muzeum Chodska v Domažlicích

Univerzita Veřejnost Výstava

Intervaly vidění je název putovní a proměňující se výstavy, která zkoumá práci fotografa a pedagoga Sutnarky Vojtěcha Aubrechta prostřednictvím koncepčních hledisek kurátora fakulty Jana Van Woensela. Jejich první společný rozsáhlý projekt se konal v The Sherover Gallery v Jeruzalémě (leden–únor 2020) a pokračuje v Galerii bratří Špillarů v Muzeu Chodska v Domažlicích, kam byla ke spolupráci přizvána umělkyně Monika Havlíčková.

Vstup: volný

Ve své tvorbě vytváří Vojtěch Aubrecht sugestivní příběhy, v nichž manipuluje s časem a prostorem, aby vyvolal napětí mezi realitou a vizionářstvím. V každém jeho fotografickém díle se skrývá dynamický vesmír, který se může náhodnému kolemjdoucímu zdát nepochopitelný, rozvážného pozorovatele však jistě zaujme. Čas a jeho příčinné okolnosti tvoří ve výstavním projektu Intervaly vidění hlavní téma.

Umělecké přispění Moniky Havlíčkové nejen demystifikuje, ale také znovu kontextualizuje fotografickou tvorbu Aubrechta. Fyzičnost a křehkost jejích kreseb a náčrtů (ne/lidských) postav a (ne/mytologických) zvířat nabízí proměnlivý zážitek: vyšší složitost vyzývá fotografie, jejich monumentalitu a projev. Intervaly vidění se v Galerii bratří Špillarů zjevují jako nová topologie, ve které obraz a jeho konceptuální stín, přechodné poruchy vnímání a proměnlivé podmínky těla, mysli a představivosti spolu interagují.

Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka THOMAYER OPATRNÁ

10. 09. 2020, 17:00


11  -  02 Duben - Červen

Galerie města Plzně, nám. Republiky 40, Plzeň


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

11. 04. 2024, 17:00

03 Květen

FF ZČU SP319 (Sedláčkova 15, Plzeň)


Fakulta filozofická

03. 05. 2024, 10:00

11  -  12 Duben - Květen

Císařská konírna Pražského hradu | II. Nádvoří, Praha


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

11. 04. 2024